Lagbanner

QPR - Blackpool 5-0 (2-0)

Flygande start för QPR när Blackpool kördes över med 5-0!

Det var en förväntansfull men också en smula nervös publik som igår bänkade sig på Loftus Road för årets seriepremiär, hade Rangers kommit över kvalförlusten i Cardiff, kunde man ta den viktiga trepoängaren mot Blackpool och skulle nyförvärven leva upp de höga förväntningar som ställts på dem? Rangers skulle dock inte göra någon besviken denna heta eftermiddag, man visade upp ett blixtrande spel och krossade det Blackpool som vi i våra inför-granskningar har tippat i serietoppen.

Gareth Ainsworth tog inte helt otippat en plats i startuppställningen medan de övriga nyförvärven Sabin och Rowlands fick börja på bänken. Holloway följde även denna sites besökares önskemål och startade med Furlong och Gallen som anfallspar.

Hemmalaget fick en flygande inledning! Man skaffade sig snabbt en hörna, Padula slog den och Ainsworth mötte perfekt med huvudet, 1-0 och vilken start för nyförvärvet från Cardiff! Rangers fortsatte att trycka på och i den 12:e minuten var Blackpool illa ute igen, varken Gallen eller Furlong lyckades dock få kontroll på bollen. I den 13:e minuten var man dock beredd att notera 1-1 men Neil Danns var offside. Samarbetet mellan Gallen och Furlong fungerade strålande och de skapade nu chanser på löpande band. Furlong kom i bra läge i den 23:e minuten men "Tangerines" målvakt Phil Barnes hann före. Gallen hade ett vasst skott som gick över i den 26:e minuten och sköt även bra från distans i den 34:e, Barnes kunde dock rädda igent. I slutet av halvleken kom 2-0, helt rättvist, Furlong sköt men målvakten orkade inte hålla skottet och Langley sopade in returen.

Den andra halvleken började lugnt men i den 56:e minuten nätade Rangers igen. Detta mål liknande det andra, Furlong sköt men nu var det Kevin Gallen som påpassligt höll sig framme och slog in returen, 3-0! Blackpool var nu nere för räkning och lyckades endast skapa antydningar till målchanser nere hos Chris Day. I den 69:e minuten kom 4-0, Ainsworth gjorde sitt andra efter en snygg löpning på högerkanten. Ian Holloway bytte direkt efter målet in de två andra nyförvärven Martin Rowlands och Eric Sabin medan bl a tvåmålsskytten Ainsworth fick kliva av under stora ovationer. Publiken ville dock se mer och det fick man, Padula slog en frispark i den 90:e minuten och kapten Palmer stod helt omarkerad vid bortre stolpen och kunde enkelt nicka in 5-0. Som om inte det var nog med elände denna eftermiddag för Blackpool så drog Richie Wellens på sig sitt andra gula kort för dagen och fick lämna banan på övertid.

En fantastisk match av QPR och helgjuten insats av alla spelare, enligt rapporterna så visade Rangers prov på stor spelglädje och detta lovar gott inför fortsättningen. Det gäller dock nu att hålla sig på jorden och inte bli för kaxiga efter detta, redan nästa helg väntar en svår bortamatch mot Brighton men innan dess skall vi spela cupmatch och det vet vi ju hur det brukar gå. En härlig premiär blev det dock och säkert en blöt efterfest för alla svenskarna på plats.

Fredrik Montgomery2003-08-10 11:21:00

Fler artiklar om QPR