Lagbanner

Inför Cheltenham - QPR

Uppdaterad med senaste nytt om skador på QPR-spelare samt med Cheltenhams startelva!

QPR åker på tisdag till Whaddon Road i Cheltenham för att försöka vinna en cupmatch för första gången sedan januari 2001.

Efter lördagens utspelning av Blackpool ställs QPR nu mot ett av lagen som åkte ur tvåan i våras, Cheltenham. Cheltenham har inte vunnit en liga premiär sedan 1996 och i lördags var man chanslösa mot Southend, som vann med 2-0. Ett par bra räddningar av målvakten Steve Book höll siffrorna nere. Book kan dock komma att missa matchen. Han stod över måndagens träning på grund av sjukdom. Kan Book inte spela kommer målet att vaktas av jämngode Shane Higgs.

Books frånvaro är dock inte den enda som oroar manager Bobby Gould. Mittbacken Shane Duff kommer att missa matchen på grund av en ankelskada som han ådrog sig i lördagens match. Mittfältaren John Finnigan slutförde matchen i lördags trots att han fick en kraftig smäll över smalbenet, men kommer inte att starta mot QPR. Mittfältaren Richard Forsyth är nära en comeback efter ett halvårs frånvaro på grund av skada, men lär inte bli aktuell förrän till helgen. Breddspelarna Lee Howells och Craig Dobson är även de småskadade. Lägg till detta att klubben innan helgen fick beskedet att viktiga mittbacken Richard Walker behöver genomgå ytterligare en knäoperation.

Skadeproblem för Cheltenham alltså. Men de spelare som går ut inför hemmapubliken på tisdagkvällen kommer att ge allt mot storfavoriterna QPR.

Redan efter träningen på tisdag morgon valde Bobby Gould att meddela laget. Det blir en 5-3-2-formation. Vänsterbacken Jamie Victory flyttas in i mittförsvaret och nye Graham Fyfe spelar offensiv vänsterback. Damien Spencer får chansen på topp medan lördagens avbytare Dave Bird ersätter Finnigan på mitten.

Ligacupen har under senare år för många lag blivit en turnering där man luftar en del reserver. Frågan är hur Ian Holloway ställer sig till detta. Laget har inte vunnit en cupmatch sedan 2001 och nästa ligamatch är inte förrän kommande måndag. Samtidigt så kan en match mot ett på pappret sämre lag vara ett bra tillfälle att ge lite matchträning till lördagens avbytare.

Tommy Williams kommer troligen inte att spela. Då han är på en månads lån kan han fortfarande teoretiskt sett vara aktuell för spel i Birminghams kommande ligacupäventyr.

Om Holloway väljer att ge några reserver chansen så är de troligaste kandidaterna mittfältarna Martin Rowlands och Dennis Oli. Även målvakten Nick Culkin kan komma i fråga. En skadefri Richard Pacquette hade troligtvis också fått chansen, men denne lär inte vara fullt återställd efer skadan han ådrog sig mot Charlton för en vecka sedan.

Under dagen har det framkommit att Kevin Gallen har problem med en ljumske och troligen kommer att vilas, medan Clarke Carlisle och Wes Day ådragit sig mindre skador på träningen. Marien Ifura och Ben Walshe är också skadade och kommer inte att börja träna förrän nästa vecka.

I skrivande stund har Ian Holloway inte ens tillräckligt med hela spelare för att kunna ta ut fem avbytare till matchen. En eller ett par spelare ur U-truppen kan därför komma att bli aktuella som avbytare.


Ordinarie lag eller inte. Efter förra säsongens FA cup-fiasko mot Vauxhall Motors så tror halva redaktionen att QPR aldrig någonsin vinner en cupmatch igen. Cheltenham 2, QPR 1.

Simon Ståål2003-08-12 10:54:00

Fler artiklar om QPR