Cheltenham Town - QPR 1-2 (1-1)

Kors i taket - QPR vidare i cupen!

Tro det eller ej men Rangers vann faktiskt tisdagskvällens cupdrabbning mot Cheltenham med 2-1 och är därmed vidare i ligacupen, detta trots motgångar i form av ett tidigt baklängesmål samt en utvisning på Paul Furlong.

De oroande skaderapporter som tidigare under dagen kommit från Loftus Road visade sig vara en smula överdrivna, såväl Kevin Gallen som Clarke Carlisle kunde göras speldugliga till matchstart och Rangers mönstrade därför samma lag som i segermatchen mot Blackpool.

Matchen började dock eländigt för Rangers. Grant McCann drog på en rökare från nästan 30 meter och bollen borrade sig in i Chris Days kryss, utan chans för målvakten. Mycket snyggt men olyckligt för QPR och man började tänka på Vauxhalldebaclet förra hösten. Rangers arbetade sig dock så småningom in i matchen och efter 15 minuter kom den välförtjänta kvitteringen. Gareth Ainsworth slog in en retur efter det att Paul Furlong frisparkat, härlig start han har fått i QPR, nyförvärvet från Cardiff, detta var hans tredje mål på två matcher. Nämnde Furlong hade i momentet innan målet blivit varnad för fördröjande av spelet och då han senare kapade Michael Duff så var det bara att lämna planen. Onödigt och olyckligt för Furlong som nu blir avstängd en ligamatch. Rangers avslutade halvleken bäst och såväl Gallen som Bircham kunde med lite tur ha gjort mål.

Cheltenham inledde den andra halvleken bäst och skapade en hel del chanser framför Chris Day utan att kunna avgöra. I mitten av halvleken hade dock Richard Langley en mycket bra målchans då han serverades galant av Marc Bircham, hemmalagets målvakt Book räddade dock snyggt Trots sitt numerära underläge så tog QPR nu över matchen och det var därför inte helt orättvist när detta så småningom resulterade. QPR fick ett inkast i den 87:e minuten, detta hamnade hos Richard Langley som fick på en kalasträff på distans, Book var helt chanslös att nå bollen som smet in i hans vänstra kryss. 2-1 till Rangers som därmed är vidare i cupen.

Rangers får vara tacksamma för segern, det är inte lätt att vinna med 10 man på plan och Cheltenham gjorde en bra match. Många bra lag fick ta farväl av ligacupen redan under denna omgång, bland sensationerna märks Huddersfields 2-1 över Derby samt Northamptons 1-0 över Norwich. För QPR så gäller det nu att ladda om batterierna, nu väntar redaktionens seriefavoriter Brighton borta, det blir ett bra test för "Ollies Army"!