Lagbanner

Inför Brighton - QPR

Tidigt tungviktarmöte mellan två av seriefavoriterna - hur klarar sig Rangers utan Langley, Gallen och Ainsworth?

Denna införrapport skrivs gemensamt av QPR- och Brightonredaktionerna! Först kommer Brighton-redaktionens genomgång!

Efter två raka borta vinster, är det dags för den första hemmamatchen på Withdean för säsongen. Och vilken match det blir sen. Direktsänd i tv och med besök av de av "bookmakers" toptippade QPR, är det lite av en tidig seriefinal vi bjuds på.

I den första matchen borta mot Oldham, ställde Coppell upp med en 5-3-2 uppställning, för att i matchen efter mot Bristol C byta till klassiska 4-4-2. I första matchen vann man i och för sig ganska enkelt, men med bara tre man på mitten blev ändå mittfälts och anfallsspelet aningen begränsat. Hemma på Withdean brukar dock Coppell spela mera offensivt, så 4-4-2 är nog att vänta.
I målet får Ben Roberts fortsatt förtroende efter att ha visat upp ett stabilt spel i de inledande matcherna, och backlinjen får unge Adam Hinshelwood fortsatt förtroende i mitten, bredvid förvarsklippan Cullip. Som ytterbackar fortsätter stabila Mayo och Watson. Så långt är laget ganska givet. På mitten däremot är det lite mera osäkert, då det i dagsläget råder stenhård konkurrens om mittfältsplatserna i truppen. Carpenter och Rodger börjar troligen i mitten, medans Oatway, Hart, Harding och nyligen tillfrisknade John Piercy gör upp om yttermittfältsplatserna. I anfallet visade unge McPhee senast, med sitt drömmål att han vill vara med och konkurerra om en plats i start-elvan. Men troligast är nog att Reading-lånet Darius Henderson (som nu åter är spelklar) tar anfallsplatsen bredvid den lilla speed-kulan Leon Knight!

Ska man ge sig in och titta på förutsättningarna inför matchen, så ser man att QPR har klart mycket större skadeproblem än Brighton, vilket borde ge en liten fördel. En annan aspekt är att Withdean ses som lite av en skräck arena av de övriga ligalagen, då det är den enda arenan i ligasystemet idag, som har löparbanor mellan plan och läktare. Faktum är att förra gången Brighton spelade i tvåan, så var det ytterst få lag som tog med sig poäng ifrån Withdean. Låt oss hoppas det fortsätter!!

QPR är dock antagligen det bästa laget vi får besök av i årets liga, så det blir ingen lätt match. Men skadorna, hemmaplan och Leon Knight talar för att det kan bli en trevlig afton. Jag tippar därför med hjärtat och säger 2-1, men är nöjd med en poäng!!

Charlie Jonn, Brighton-red.

----
QPR-redaktionens rapport:
----

Den senaste veckan har inneburit en resa från himlen till helvetet för alla Rangersfans, nu är frågan vad nästa anhalt på resan skall bli. 5-0-segern över Blackpool i serieöppningen följdes snyggt upp av 2-1 mot Cheltenham i cupen men därefter kom det chockartade beskedet att en av lagets absolut vassaste spelare lämnar klubben med omedelbar verkan. Richard Langley var dock förvisso en duktig spelare men dagens QPR står absolut inte och faller med honom, speciellt då klubbledningen dessutom klart deklarerat att två spelare skall köpas in för de pengar som Langleyaffären inbringar. Inget är dock klart ännu och det troliga är att eventuella nya spelare tidigast kan bli klara till nästa helg.

Måndagens match skulle kunna betecknas som en liten tidig seriefinal mellan två lag som imponerade i premiären. QPR-redaktionens införtips placerade ju också lagen som etta och tvåa i serien så visst kan matchen på Whitdean Stadium betecknas som riktigt het, vilket ju även Sky har insett. Matchen visas på ett antal ställen runt om i Sverige och förhoppningsvis lär den följas av en hel del anhängare till båda lagen.

Rangers har redan i säsongsupptakten drabbats av skadeproblem. Sedan tidigare är ju anfallaren Richard Pacquette ur spel, han förväntas vara åter till nästa helg, nu har även Kevin Gallen och succéförvärvet Gareth Ainsworth drabbats. Gallen har dragit på sig en sträckning i låret som håller honom utanför laget i 3 veckor medan Ainsworths skada är mer lindrig, han bör vara tillbaka till Bournemouth hemma om en vecka. Detta innebär att Ian Holloway måste möblera om en aning i laget och det öppnar samtidigt upp för nyförvärven Sabin och Rowlands att få inleda matchen. Det skall bli intressant att se hur de presterar nu när de får en full match på sig, i träningsmatcherna har det varit en hel del upp och ner, speciellt för Sabin.

Skadeläget gör att man inte riktigt vill tro på en trepoängare på Whitdean, Brighton blir en hård nöt att knäcka och det är stora förändringar gjorda jämfört med det lag som körde över Blackpool förra lördagen. Kan bara de nya spelarna hitta sina positioner så tror jag på delad pott, 1-1. Brighton tar ledningen men Danny Shittu kvitterar i andra.

Fredrik Montgomery2003-08-17 17:49:00

Fler artiklar om QPR