Brighton and Hove Albion - Queens Park Rangers 2-1 (1-1)

Förlust, utvisning och ännu mer skador facit efter en måndagkväll i Brighton

Trots en positiv start och ett tidigt ledningsmål blev det förlust för QPR i måndagens svåra bortamatch mot Brighton.

Dagen började annars bra för QPR. Paul Furlongs röda kort från cupmatchen mot Cheltenham omvandlades till en varning då domare Andy Penn själv valde att se videoupptagningar från matchen. Därefter lyckades man få Kevin McLeod spelklar till kvällens match genom att låna honom från Everton.

När matchen väl kom i gång så var bägge lagen anfallsglada och jagade ett tidigt ledningsmål. Efter nio minuter fick Rangers en frispark på högerkanten. Palmer var först till Padulas inåtskruvade boll, men lyckades inte på skallen på bollen. Han gjorde däremot tillräckligt för att lura Ben Roberts i Brightonmålet och bollen skruvade sig in vid bortre stolpen.

Mindre än fem minuter senare var matchen kvitterad. Gary Hart fick för mycket tid och utrymme till vänster om Rangers straffområde. Bollen dök ner mellan försvarna till en fri Leon Knight som kunde nicka bollen förbi en chanslös Chris Day.

Efter kvitteringen var det QPR som var närmast ett andra mål. Eric Sabin visade sig vara kvick i fötterna och Brightonförsvaret hade svårt att kontrollera honom. Sabins förmåga att avsluta när möjligheten till slut kom var dock inte lika bra. Efter att på ett bra sätt undvikit offsidefällan försökte han att gå runt den utrusande Roberts när det lättaste varit att chippa bollen då Roberts lagt sig ner alldeles för tidigt. Brightonmålvakten fick nu tag i bollen och det var fortfarande 1-1.

Sabin fick en liknande chans precis innan paus. Roberts var dock bra med den här gången och kom ut från sitt straffområde innan Sabin hann fram till den något branta passningen.

Under den första halvleken hann Rangers med att dra på sig två varningar. Bircham drog av misstag ner Knight på mittplan, och efter att på ett vänskapligt vis hjälpt honom upp så fick han en snällt varning av domare Mark Warren. Rowlands varning för ojuste spel strax före paus var klart berättigad.

Efter en försiktig inledning av andra halvlek bytte Ian Holloway ut den nu osynlige Sabin och ersatte honom med lånet Kevin McLeod. Det var dock Brighton som började ta över spelet och det inlånade anfallet Henderson och Knight började ställa till mer och mer problem för Carlisle och Shittu i mittförsvaret.

Efter en knapp timmes spel kom sedan en situation som kan för ödesdigra konsekvenser för en redan tunn QPR-trupp. Brightons Kerry Mayo gick in med dobbarna före på Terrell Forbes. Forbes svarade med att sparka tillbaka och då de bägge reste sig upp så markerade Forbes en skallning mot Mayo. Mayo reagerade som en spelare från sydligare ligor och trillade snabbt omkull. Forbes visades ut medan Mayo slapp undan med en varning.

Steve Palmer flyttades nu ner som högerback och McLeod sjönk lite djupare i banan. Detta hann knappt göras förrän Knight avgjorde matchen. Shittu och Carlisle kom på mellanhand och Henderson kunde spela fram Knight som placerade bollen utom räckhåll för Day.

Med tio man hade QPR svårt att skapa några farliga chanser överhuvudtaget. McLeod var närmast när han i en redan dålig vinkel tog bollen runt Roberts. Nästan nere från kortlinjen försökte han få bollen på mål, men skottet/passningen täcktes till hörna av en Brightonförsvarare.

Tommy Williams och Martin Rowlands lämnade planen sju minuter före full tid. In kom Marcus Bean och Dennis Oli. Oli placerades i anfallet och verkade återigen pigg och röster kommer att höjas för att då se denne på topp tillsammans med Furlong under tiden Gallen och Pacquette återhämtar sig från skador.

På övertid skadades Carlisle i en kollision med Roberts. Carlisle bars till slut ut på bår efter att fyra bårbärare i en takt som borde gett dem varsitt gult kort för maskning gick över planen medan Carlsile behandlades av såväl Rangers physio Prav Mathema som Brightons physio. Enligt uppgift fördes Carlisle till sjukhus för kontroll av njurarna. Målvakten Roberts, som träffade Carlisle med bääge knäan i situationen fick frisparken.

På sjukhuset fick Carlisle senare sällskap av Terrell Forbes som behövde sys efter att han träffats av Mayos dobbar i situiationen som föranledde utvisningen...

En tung kväll för QPR. Nu gäller det att ladda om till nästa match. Det vore också bra om ett par spelare kan bli skadefria och någon annan kan köpas in. Det är förövrigt Bournemouth som står för motståndet på Loftus Road på lördag.