Lagbanner

QPR - Bournemouth 1-0 (0-0)

Trots en halvdåligt spel - 3 nya poäng till QPR!

Rangers tog på lördagen en kämpaseger mot Bournemouth då man till slut besegrade sydkustlaget med 1-0 efter det att Paul Furlong gjort segermålet en bit in i andra halvleken. På grund av skadorna så hade Ian Holloway tvingats till relativt stora förändringar i laget, Martin Rowlands fick ta steget tillbaka på Terrel Forbes backplats medan Martin Rowlands och Kevin McLeod flankerade Bircham och Palmer. På topp hade nu Paul Furlong fått en ny anfallspartner i Tony Thorpe.

Rangers började relativt dåligt och Gino Padula gjorde ett misstag som gav Hayter chansen att nypa till på volley, bollen gick dock över Days ribba. Padula var inte i slag denna eftermiddag och gjorde flera misstag under matchen. I momentet efteråt så varnades Paul Furlong för en tuff tackling på Tindall. Ytterligare ett Padulamisstag gjorde att Holmes i mitten av halvleken kunde skjuta i ribbans överkant, Bournemouth kändes nu på gång ordentligt och Rangers knäade. Furlong och Thorpe hade svårt att hitta varandra och Rangersförsvaret hade svårt att få grepp på Bournemouth:s toppar Holmes och Fletcher. McLeod var en ljuspunkt i halvleken och var en ständig källa till oro för Bournemouthförsvaret, bl a hade han en boll inne som dömdes bort för offside.

I andra halvleken kom QPR ut som ett annat lag och satte press på Bournemouth. Martin Rowlands hade en fin frispark direkt i inledningen och detta angav tonen för hemmalaget. I den 63:e minuten föll målet som var som taget ur instruktionsboken. Kevin McLeod drev upp bollen på vänsterkanten, väggspelade med Padula och dribblade förbi Broadhurst. Han slog därefter en perfekt cross till Paul Furlong som nickade snyggt in från nära håll. 1-0 till Rangers och en lättnad bland hemmapubliken. Efter 65 minuter kom Kevin Gallen in efter skada och ersatte Thorpe, den senare gjorde ett piggt intryck och kommer att bli en tillgång för Rangers. Gallen verkade taggad och fyrade direkt av ett par skott på distans. Bournemouth flyttade upp mer folk i anfallet och kvitteringen kom så när genom Marcus Browning, men Chris Day fick i sista sekunden upp en hand och tippade skottet i ribban.

QPR får vara tacksamma över de tre poängen då Bournemouth spelade bra, trots sin kanske något oglamourösa långbollsstil. Det är i och för sig också ett styrkebesked att ta hem full pott även när spelet inte fungerar perfekt. McLeod gjorde en strålande insats och även Rowlands på sin något ovana backplats samt Thorpe förtjänar överbetyg. Övriga mittfältare, framför allt Bircham och Palmer, samt Gino Padula hade dock ingen bra dag.

Nu väntar match redan på måndag, då mot Rushden & Diamonds, ett lag som har inlett strålande med 6 poäng, i går tog man en snygg skalp genom att slå tippade topplaget Tranmere borta. QPR måste förbättra sitt spel rejält om det skall bli poäng imorgon, det är helt klart. Rykten går om att Clarke Carlisle skulle vara på väg bort från klubben, ännu har dock inget bekräftats från officiellt håll. Bara att hoppas att detta inte blir fallet, vi måste få stabilitet och kontinuitet i laget och då är Carlisle en viktig pusselbit. Att notera från övriga resultat är att Brighton gick på pumpen borta mot Barnsley och att Port Vale är enda lag med full pott efter 2 omgångar.

Fredrik Montgomery2003-08-24 13:04:00

Fler artiklar om QPR