Rushden and Diamonds - Queens Park Rangers 3-3 (1-2)

Slarvigt försvarsspel kostade två poäng, och det kunde blivit tre också.

Efter en blek inledning på matchen såg QPR i eftermiddags ut att gå mot en bergsäker bortaseger mot nykomlingen Rushden and Diamonds.

Ian Holloway gjorde två förändringar i startelvan. Kevin Gallen spelade från start i anfallet och nye Tony Thorpe fick inleda på bänken. Tommy Williams spelade från start på vänsterkanten då Kevin McLeod fått ledigt. Det var inte för en skada som det först rapporterades utan för att hans fru skulle föda deras första barn. På avbytarbänken återfanns, förutom anfallaren Thorpe, målvakten Nick Culkin, mittfältararna Marcus Bean och Dennis Oli tillsammans med nye backen Richard Edghill.

QPR inledde förvirrat och efter en dryg kvart tog sig Paul Hall fram på Rushdens högerkant. Hans inlägg hittade en fri Duane Darby vid bakre stolpen. Darby hade inte några större bekymmer med förpassa bollen i mål. I det kommande anfallet var hemmalaget ytterst nära att göra ytterligare ett mål. Halls halvlyckade lobbskott tvingade Chris Day i QPR-målet till en akrobatisk enhandsräddning.

Rangers tog över spelet och pressade tillbaka Rushden rejält. Gareth Ainsworth fick ett läge att 25 meter från mål utamana sin back och i vanlig ordning slå in bollen från kanten. Ainsworth valde den här gången att i stället dra ett kanonskott utom räckhåll för Turley i hemmamålet. Ett mål som snabbt beskrevs som en kandidat för årets mål.

I anfallet efter fick Clarke Carlisle en tå på bollen och slog bort den från Rushdens anfallare som annars hade haft läge att snabbt ge sitt lag ledningen tillbaka.

På övertid i första halvlek fick Ainsworth bollen i ungefär samma läge som när han gjorde mål. Denna gången valde han, igen, att skjuta. Bollen gick in i samma kryss helt otagbart för Turley, som den här gången inte ens han kasta sig förrän bollen var i mål. Detta mål lär också vara en kandidat till årets mål.

När Paul Furlong åtta minuter in på andra halvlek efter framspelning av Tommy Williams rundade Truley och rullade in 3-1 såg det ut att vara klart. Småskadade Marc Bircham byttes snabbt ut och ersattes av Marcus Bean och Rangers höll i bollen i jakt på ett fjärde mål. Med sjutton minuter kvar på ordinarie tid byttes Furlong ut mot Thorpe.

Med Furlong utbytt fick Rangers svårare att hålla i bollen och Rushden började få mer bollinnehav. Med knappa tio minuer kvar på klockan tog sig den kvicke Hall in i straffområdet och placerade bollen utom räckhåll för Day. Rushden var tillbaka i matchen.

Några minuter efter Rangers 3-1 mål så gjorde Rushdens jamaicanske landslagsman Onandi Lowe comeback efter att ha missat lördagens match på grund av skada. Storvuxne Lowe gjorde lite som han ville med Carlisle och Shittu och på en hörna strax före ordinarie matchtids utgång stod Lowe helt plötsligt fri vid bakre stolpen. Lowe tog lungt ner bollen och tryckte den i mål.

Fyra minuters tilläggstid meddelades och Rangers försökte få in ett vinstmål. I stället hamnade bollen hos Lowe som tog sig igenom försvaret och tvingade Day till en avgörande benparad innan domaren till slut blåste av matchen.

Efter att ha kontrollerat matchen fick Rangers känna sig nöjda med en poäng. Skall laget ha något i toppen att göra får man inte tappa poäng på det här viset. Nästa match är av liknande karaktär då Chesterfield på lördag gästar Loftus Road. Hoppas att de får sig en riktig omgång i 90 minuter plus tilläggstid.