Lagbanner

Inför QPR - Chesterfield

Clarke Carlisle petad av disciplinära skäl - uteblev från träning! 3 poäng det enda som duger mot Chesterfield!

Dax för hemmamatch för Rangers igen, och på Loftus Road har de tvärrandiga ett 100%-igt facit hittils, 6 poäng och 6-0 i målskillnad. Laget visade upp ett mycket bra spel i matchen mot Rushden men det bestående minnet är trots detta negativt, det duger inte att släppa in två mål under matchens 10 sista minuter om man skall aspirera på en direktuppflyttningsplats.

De senaste uppgifterna gör gällande att Clarke Carlisle har petats ur laget till morgondagens match, detta på grund att han uteblivit från lagets träning tidigare idag. Detta är ytterligare en bekräftelse på att Carlisle troligtvis är på väg bort ifrån Rangers. Hur skall man annars tolka petningen samt på det sätt Rangers slår upp nyheten? Ollie menar att detta inte har något med rykterna om att Carlisle skall sticka men jag tvivlar på detta, misstänker att CC snart är en före detta Rangersspelare. Carlisles frånvaro öppnar upp för Edgehill på högerbacken som isåfall skulle göra sin debut i den blåvitrandiga tröjan!

Rangers är heller inte i denna match skadefritt, det ser dock ut som Marc Bircham kan spela i matchen imorgon, han tränade lätt på torsdagen. Vidare påbörjar Terrel Forbes sin 3-matchers avstängning som utvisningen mot Brighton renderade. Om "Birch" inte kan spela så är Marcus Bean första reserv.

Jag skulle dock vilja se en ny konstellation i morgondagens match! Bircham har varit tveksam i de senaste matcherna och även om den blåhårige kanadensaren kämpar bra i matcherna så får han ut relativt lite. För att sporra honom till bättre spel och att få riktig spets i en match vi måste vinna så skulle jag istället vilja se Kevin Gallen på mittfältet i en offensiv roll. Det kan vara en chansning då vi kan bli något svaga bakåt men det kan vara värt att prova i just en match av denna karaktär. Jag tror dock att Ollie väljer Bircham på mitten och låter Thorpe komma in istället för "King Kevin" i andra halvlek. Kevin McLeod är också tillbaka i laget efter att ha assisterat vid sitt barns födsel. Richard Pacquette är snart i spelbart skick men tveksamt om han ingår i laguppställningen redan imorgon.

Chesterfield må vara ett något anonymt lag men man är fortfarande obesegrat efter fyra raka oavgjorda matcher i serieprologen. Vi på redaktionen hade inga höga tankar om laget när vi tippade dem som näst sist i serien men man har än så länge spelat riktigt hyggligt. Besöket på Loftus Road blir dock "The Spireites" tuffaste utmaning hittils. Manager Roy McFarland rapporterar om ett i princip skadefritt lag, man var dock tvungna att göra sig av med strikern Jamie Burt i veckan vilket gör att man har få valmöjligheter i anfallet. Det troliga är nu att Chris Brandon och Glynn Hurst spelar på topp, en annan kille som måste spela bra för att "fåtöljerna" skall kunna ta poäng imorrn är målisen Carl Muggleton.

Som sagt var, allt utom 3 poäng imorrn skulle vara en stor besvikelse, Chesterfield är i och för sig obesegrat men är inget lag som förväntas tillhöra toppen. Jag tror att QPR revanscherar sig för de tappade poängen mot Rushden och vinner med 3-1, Ainsworth fortsätter sin målfabrikation och gör två, Padula sätter det tredje!

Fredrik Montgomery2003-08-29 18:28:00

Fler artiklar om QPR