QPR B - Gillingham B 0-2

Förlust i cupen för reservlaget.

Rangers reservlag förlorade med 2-0 hemma mot Gillingham i den nystartade reservlagscupen. Första omgången spelas som ett gruppspel och övriga lag i gruppen är Crystal Palace och Millwall.

Gillingham ställde upp med ett starkt lag. Fyra A-lagsspelare gjorde comeback efter skador. Dessa fyra var spelande managern Andy Hessenthaler, Rod Wallace, Paul Smith och Kevin James. Efter 0-0 i paus avgjorde gästernas rutin matchen.

Första halvlek var ett långt ställningskrig där bästa chansen gick till Marcus Bean. Gillinghams provspelande målvakt Bertrand Bossu gjorde en bra räddning på ynglingens närskott. Om namnet låter bekant kan det vara för att denne gjorde ett par matcher i QPRs reservlag i våras.

I halvtid byttes Richard Pacquette ut mot en icke namngiven provspelare. Det var dock ingen skada som föranledde bytet, utan det var förutbestämt.

Knappa tio minuter in på andra halvlek tog Gillingham ledningen genom anfallaren Jones Awuah. Ett inlägg från högerbacken Rose hittade Awuah som sköt ett skott som Culkin lämnade retur på. Awuah reagerade snabbast och slog returen i mål.

Matchen tappade lite i tempo och inga direkta farligheter kom förrän Gillingham avgjorde matchen. Marien Ifura fick, utanför banan, behandling för en skada samtidigt som Gillingham fick en hörna. Förvirring i markeringen ledde till att Andrew Crofts omarkerade kunde nicka stenhårt förbi en chanslös Culkin.

Rangers hade två chanser att kvittera. Den provspelande anfallaren som ersatte Pacquette i paus sköt utanför efter att Bean gjort ett bra förarbete medan Bossu gjode en fin rädding på ett skott från Walshe.

Marcus Bean var bäste hemmaspelare i matchen och goda betyg går också till mittbackarna Marien Ifura och Ryan Johnson. Ytterbacken Chris Mills spelade på innermittfältet och gjode det bra. Unge högeryttern Lewis såg pigg ut precis som vänsterbacken Daniel Murphy (nej, det är inte Danny Murphy som fick fri transfer i somras).

Edghill och Sabin imponerade däremot inte. Edghill visade viss klass men föreföll otränad medan Sabins insats påminde om den i liganmatchen mot Brighton. Han började bra och visade bra teknik, men målchanserna uteblev och han försvann mer eller mindre ut matchen i andra halvlek.

Nästa tisdag är det dags för nästa reservlagsmatch. Det handlar om ligamatch och det är Reading som står för motståndet.