Lagbanner

Inför Colchester - QPR

Många ommöbleringar i laget när Rangers reser till Colchester

Rangers reser till Colchester imorgon lördag och som vanligt så tvingas Ian Holloway till ett antal ommöbleringar i truppen på grund av olika orsaker.

Marc Bircham såg länge ut att vara redo för comeback på mittfältet men nu kommer motsatta rapporter från Rangerslägret, hälseneskadad är ännu inte läkt så "Birch" får stå över ytterligare en vecka. Även Gino Padula har problem med en fotled och det är inte helt säkert att Gino kan spela imorgon. Terrell Forbes inleder också sin två matcher långa avstängning och Carlisles frånvaro är ju känd sen tidigare. På plussidan hamnar Richard Pacquette som lär vara redo för ett inhopp samt nya lånet Arthur Gnohere som kan vara aktuell för spel från start.

Framför självskrivne Day så ser jag en backlinje bestående av Rowlands, Shittu, Padula (ersätts med Williams om han inte kan spela) samt nye Gnohere alt. Edghill. På mitten lär det bli Ainsworth, Palmer, Gallen och McLeod medan vassa anfallsparet Thorpe och Furlong toppar med "Pacman" som tänkbar inhoppare.

Rangers vann båda matcherna mot Colchester förra året, 2-0 hemma på Loftus Road och 1-0 i den betydelselösa serieepilogen på Layer Road. Detta är en match som bör resultera i en 3-poängare för R's men Colchester har efter tre inledande förluster kommit upp en aning i varv och ligger för närvarande på 18:e plats med 4 poäng. Vi har fått hjälp av Colchesters svenska supporterförening med lite info om lördagens motståndare, själv tippar jag Rangersvinst med 2-0, Furlong och Ainsworth gör varsitt!

------
Införrapport från Paul, CUFC Swedish Branch
------

Matchen mot QPR är all-ticket på polisens begäran. Något som kommer att innebära att vi återigen får en usel publiksiffra på runt 4000 eller t.o.m. strax under.

Colchester ligger för närvarande på 18:e plats i tabellen med fyra poäng. Säsongen började knackigt med tre raka förluster, samtliga med uddamålet. Barnsley 0-1 (b), Swindon 0-1 (h), Port Vale 3-4 (b). Endast i matchen mot Swindon var The U's rejält utspelade. De sista två matcherna har gett bättre resultat. Vinst mot Bristol City hemma med 2-1 och i lördags 1-1 borta mot Tranmere, båda förväntade topplag. I ligacupen är The U's vidare till andra omgången efter 2-1 hemma mot Plymouth. Spelmässigt har det sett bra ut. Största problemet verkar vara en svag målvaktsinsats av tidigare så pålitlige Simon Brown.

Senaste lagupställning (Tranmere borta 1-1)

Simon Brown

Sam Stockley - Scott Fitzgerald - Andy Myers - - Liam Chilvers

Karl Duguid - Kemal Izzet - Thomas Pinault - Rowan Vine

Wayne Andrews - Scott McGleish

Målvakt:
Simon Brown, kroknat lite. Brown har fått ta på sig ett antal mål under säsongens inledning. Richard McKinney som delade målvaktsjobbet med Brown förra säsongen är skadad och andremålvakt just nu är U-lagets Dean Gerken.

Backlinjen:
Backlinjen är stabil och rutinerad men kan vara lite långsam ibland. Gamle Andy Myers (tidigare Chelsea) och lagkaptenen Fitzgerald samt de yngre Chilvers (lån från Arsenal) och Sam Stockley har snabbt spelat ihop sig. Alternativet är tidigare givne Alan White har missat det två senaste matcherna pga skada och kan faktiskt få svårt att ta tillbaka sin mittplats i backlinjen.

Mittfältet:
Ganska ungt och lite "lätt" och kan svikta under press men spelar underbar passningsfotboll när allt går som det ska. Duguid är en allroundspelare och egen produkt som kan spela allt ifrån back till anfallare men har de senaste säsongerna hållit till på sin högerkant. Kem Izzet (tidigare Charlton) hård och tuff men samtidigt teknisk. Pinault, ung tekniskt fransos som kan försvinna ur matchbilden ibland men sedan blänka till. Gör inte så många mål men dom få han gör är ofta 30 meters oväntade distansskott i krysset. Sådana som får målvakter att drömma mardrömmar. Rowan Vine är inlånad anfallare från Portmouth. Spelar han så är det troligen som anfallare mellan mittfältet och de två längst fram. Alternativ: Bobby Bowry kan tänkas hoppa in för att ge stadga åt mittfältet. Joey Keith, given förra säsongen men sviktat lite i år, snabb vänster back/mittfältare med nio mål förra säsongen.

Anfallet:
Här finns det en drös kombinationer att välja på. Liket Scott McGleish har vaknat till liv och gjort fyra mål på lika många matcher (förra säsongen totalt nio). Nye Wayne Andrews (från Oldham) har gjort två men mest varit inhoppare. Spelade dock från start mot Tranmere där han gjorde 1-1 kvitteringen. Ett alternativ är här Craig Fagan (inlånad från Birmingham) som är otroligt snabb. Dean Morgan, egen produkt som var på väg att slå igenom förra säsongen. Får tuffare i år.

Jag tror det blir en jämn match. Kanske tuffare än vad många R's räknar med. Förra säsongen slutade matchen 1-0 till QPR men segern satt ganska långt inne.

Jag är optimist och tror på 2-1 till Colchester. Andrews och Izzet. Därimellan ett R's mål.

----

Läs Rangersredaktionens inför-seriestart-rapport om Colchester här!

Fredrik Montgomery2003-09-05 15:02:00

Fler artiklar om QPR