Wrexham - Queens Park Rangers 0-2 (0-1)

Första bortasegern i ligan och QPR ligger nu på tredje plats.

QPR krigade på tisdagskvällen till sig säsongens första bortaseger i ligaspelet då man besegrade Wrexham med 2-0.

Ian Holloway valde återigen att följa redaktör Montgomerys tips och startade med samma lag som spelade hela matchen mot Wycombe i lördags. Även avbytarbänken med Culkin, Sabin, Pacquette, Oli och Edghill var densamma som i helgens match.

Matchen började i ett högt tempo och efter att Wrexham effektivt kontrat efter en QPR-hörna nickade Whitley över från nära håll. Ett par minuter senare fick QPR en frispark mitt på Wrexhams planhalva. Rowlands passade till Shittu som fick felträff. Bollen hamnade hos Furlong, vars skott blockerades och gick till Marcus Bean. I dålig vinkel sköt han bollen förbi Dibble i Wrexhammålet.

Matchen fortsatte med ställningskrig och hårda närkamper av två spelsugna lag. Domare Laws verkade inte gilla detta utan började visa det gula kortet. Furlong och McLeod fick varsitt gult kort, och samma öde drabbade för Wrexhams mittback Brian Carey och mittfältaren Paul Edwards.

Lagen skapade ett par hyfsade chanser vardera innan pausvilan. I paus antydde domaren för Holloway att Furlong skulle få ett andra gult kort för upprepat ojuste spel om han inte byttes ut. Lösningen blev att Furlong ersattes av Richard Edghill. Edghill gick in som högerback och Martin Rowlands intog en offensiv mittfältsposition.

Kevin Gallen fick andra halvleks första målchans då han tog bollen från Carey. Skottet räddades dock till hörna av Dibble. Senare uppvaktades Gallen hårt av Carey, men höll balansen och fick i väg ett skott som dock blev för tamt. Hade Gallen trillat är det inte omöjligt att det hade blivit straff.

Herr Laws fortsatte att vifta med sitt gula kort och Gallen, Gnohere och Edghills lagkamrat från tiden i Manchester City, Jim Whitley fick varsitt kort i mitten på halvleken.

Wrexham började pressa mer och mer men skapade inte någon farlig möjlighet förrän Laws tyckte att McLeod inte fick försöka att täcka Careys uppspel. Dagens andra gula kort för McLeod och därmed ett automatiskt rött.

Wrexham avlossade allt fler skott på mål, men de flesta gick rakt på en välplacerad Chris Day. Farligaste chansen gick till inhopparen Hector Sam. Ett inlägg från högeryttern Carlos Edwards hamnade hos Sam vid bakre stolpen. Avslutet var det inget fel på, men det var det inte heller på Days reflexräddning.

Wrexham fortsatte att trycka på och fick lite extra hjälp då Laws lade till sex minuter. Wrexham hade naturligt bollen under störe delen av denna tid men inbytte Eric Sabin fick vid en kontring i väg ett skott som Dibble gjorde en bra räddning på. I den sista tilläggsminuten bröt Martin Rowlands ett uppspel och rann igenom Wrexhamförsvaret. Rowlands placerade kallt bollen under Dibble. Direkt efter avsparken blåstes sedan matchen av och segern var ett faktum.

Segern innebär att QPR klättrar till tredje plats i tabellen med 15 poäng. En mindre än ledande Port Vale. Tvåan Hartlepool, fyran Barnsley och femman Swindon har även de 15 poäng. Förhandsfavortierna Sheffield Wednesday och Brighton har 14 och kommande motståndarna Luton är ett av fyra lag på 13 poäng.

Till lördagens match borta mot Luton förväntas Marc Birchham och Tony Thorpe vara tillbaka från sina skador. Terrell Forbes avstängning är nu avtjänad och även han kan vara aktuell för lördagens match.

Paul Furlong fick sitt femte gula kort för säsongen, men då avstäningen inte träder i kraft förrän efter två veckor kan han spela på lördag. Detsamma gäller utvisade Kevin McLeod.