Lagbanner

Inför QPR - Luton Town

Känsloladdad bortamatch för nästan skadefritt QPR - skall Tony Thorpe sänka sitt gamla lag?

Dags för ytterligare en bortamatch, denna gång beger sig Rangers, stärkta av 2-0-segern mot Wrexham, till Luton för match mot Tony Thorpes förra klubb. Känslorna bland Lutonfansen sattes ju i svall när Rangers i augusti värvade Thorpe för en spottstyver och TT kan nog inte räkna med något vänligt mottagande från hemmafansen när han springer in på Kenilworth Road. Tonen mellan de två lagen har aldrig varit särskilt hjärtlig och i november förra året så fick "Hatters" två man utvisade, trots detta lyckades QPR inte avgöra den mållösa matchen.

Den sedvanliga skadelistan är f n förbluffande kort för att vara QPR och Ian Holloway har angenäma problem när han skall sätta ihop sin startelva. Tony Thorpe, Terrell Forbes och Marc Bircham är alla tillbaka vilket borgar för en tuff konkurrens på samtliga platser, speciellt på mittfältet. Den enda som är säker på sin plats är Chris Day som räddade QPR mot Wrexham. I backlinjen lär Padula och Shittu få spela, frågan är dock om Forbes direkt kan återta sin plats som tillfälligt lånats av Arthur Gnohere. Jag tror dock att "Ollie" gärna spelar Forbes igen tillsammans med Martin Rowlands som nu blivit mer eller mindre permanent på backen. På mitten blir det svårare! Ainsworth och Kevin McLeod (som för övrigt gjorde båda målen när lagen möttes senast, 14 april (2-0)) lär ta kanterna men på mitten slåss Palmer, Bircham, Kevin Gallen och Marcus Bean om platserna. Det blir inte lätt att peta Bean efter den starka matchen och målet mot Wrexham och "Ollie" har ju som vi alla vet en viss förkärlek för kapten Palmer. Hade gärna sett att Ollie spelade Kevin Gallen och Marcus Bean på mitten, det vore kul att en ung spelare som Bean fick uppskattning för sitt fina spel, tyvärr så tror jag dock snarare på en "fegare" uppställning i form av Gallen och Palmer. På topp känns Furlong och Thorpe givna, den hårda forwardskonkurrensen håller Pacquette utanför startuppställningen.

För Luton har säsongsupptakten inneburit ömsom vin, ömsom vatten. 3 raka segrar i säsongsupptakten har följts av mindre bra spel, i sista matchen slog man dock serieledarna Port Vale hemma med 2-0. Man ligger för närvarande på 10:e plats vilket ändå får anses vara ganska OK för en klubb som för närvarande har stora ekonomiska problem. Till matchen mot Rangers har man fått tillbaka sin bästa målskytt Steve Howard som avtjänat en två-matchersavstängning, mittfältaren Paul Hughes är dock avstängd medan Kevin Nicholls, kaptenen, är långtidsskadad. Problem för coachen Mike Newell när mittfältet skall formeras med andra ord. Eventuellt kan ett lån från Portsmouth, yttern Tony Pitt, bli spelklart till matchen imorgon.

Räkna med en het eftermiddag för R:s i Luton imorgon, vi får nog vara nöjda med en poäng i denna svåra bortamatch. Jag tippar på 1-1 med Tony Thorpe som en impopulär QPR- målskytt på Kenilworth Road.

QPR-redaktionens granskning av Luton inför säsongen

Luton - QPR 0-0 säsongen 2002/2003

QPR - Luton 2-0 säsongen 2002/2003

Fredrik Montgomery2003-09-19 20:43:00

Fler artiklar om QPR