Luton Town - QPR 1-1 (0-0)

Furlong-mål på övertid räddade Rangers i Luton!

Det som länge såg ut att sluta i en snöplig bortaförlust mot ärkerivalen Luton blev tack vare Paul Furlongs kvittering på övertid nästan som en halv seger för Rangers. Luton hade segern som i en liten ask men glömde för ett ögonblick bort den rutinerade strikern som tystade hemmafansen och satte den tillresta Rangersklacken i extas.

Ian Holloway gav samma lag som hemförde den första bortasegern i tisdags chansen, undantaget var att Gareth Ainsworth nu hade bänkats efter ett par mindre bra framträdanden, backlinjen bestod nu av Edghill, Shittu, Gnohere och Padula medan Rowlands fick flytta upp på mitten igen och fylla "Ainsans" plats. Furlong och Gallen på topp medan matchotränade Bircham och Thorpe fick inleda på bänken.

Luton inledde matchen bäst och Steve Howard fick den första riktigt farliga chansen då han sånär nådde en boll från mitten, Dannu Shittu fick dock agera räddande ängel denna gång.

I den 14:e minuten kunde Rangersfansen jubla då Paul Furlong satte ett distansskott i nät, domaren hade dock i momentet innan blåst för offside. I den 15:e minuten hade Brkovic i hemmalaget ett farligt volleyskott som Chris Day dock lyckades knipa. Nämnde Brkovic blev nu allt farligare för Rangersförsvaret och hemmalaget radade upp målchanser. I den 35:e minuten slog McSheffrey en stenhård frispark klockrent i Chris Days ribba och Rangersspelarna såg bortkomna ut i försvarsspelet. Halvleken avslutades med en halvchans för Rangers då Arthur Gnohere försökte nå ett inlägg, han lyckades men nicken gick över Lutonmålet.

QPR hade uppenbarligen fått order om att flytta upp spelet av "Ollie" i paus för man inledde halvleken på ett klart bättre sätt än som man avslutade den första. Man skaffade sig ett par hörnor efter en Furlongattack som dock blev resultatlösa. I den 55:e minuten slog McLeod en frispark som landade i Lutons straffområde. Såväl Shittu som Gnohere var nära att nå bollen men Luton rensade.

Så i den 60:e minuten så kom då hemmalagets ledningsmål, det var Steve Howard som sköt ett hårt skott från kanten som olyckligt nog träffade Gary McSheffrey och ställde Chris Day helt. Ett par minuter senare så kunde Brkovic ha avgjort matchen definitivt då han fick promenera in i Rangers straffområde, Chris Day kunde dock lyckligtvis rädda skottet.

Ian Holloway bytte nu in Ainsworth istället för McLeod och Tony Thorpe istället för Martin Rowlands. Lutonfansen buade unisont ut Thorpe och visade sitt missnöje med dennes transfer till QPR genom att vifta med pundsedlarna. Jublet visste heller inga gränser när "Thropie" sedan drog på sig en tveksam varning. Palmer gick sedan ut istället för Marc Bircham och Rangers pressade nu på för ett kvitteringsmål, det var framför allt Thorpe och Gallen som oroade. Två minuter före full tid nickade Gnohere över och det kändes nu som om Rangers skulle få återvända till London utan poäng. Med på två minuters övertid så kunde dock Thorpe nicka fram bollen till Furlong som ett tag såg ut att ha förlorat duellen med Coyne. På något sätt lyckades han dock ta sig runt Lutonförsvararen och satte bollen säkert bakom Beckwith i Lutonkassen. 1-1 och de tillresta QPR-fansen blir helt galna! I momentet efteråt så blåser domaren av matchen och det råder ingen tvekan om vilket lag och vilka fans som är mest nöjda med utgången.

En dålig förstahalvlek av Rangers följdes av en lite bättre andra, totalt sett så gör QPR dock ingen höjdarmatch och man får vara mycket nöjda med en poäng. Chris Day är stabil och lånen Gnohere och Edghill gör inte bort sig där bak. Kevin McLeod hade ingen bra dag medan Marcus Bean spelar fortsatt bra, det kan bli tufft för Bircham att återta sin plats på inner mitt! Paul Furlong är iskall i det avgörande läget, vilken målskytt han här, Furs!

Rangers, fortfarande på tredje plats i tabellen, har nu först en tuff bortamatch i ligacupen mot Sheffield United på programmet. "Blades" ligger tvåa i div. 1 och QPR måste spela på absolut topp för att kunna röra United. Därefter väntar två hemmamatcher i ligan, båda besedda av representanter från Swedish Hoops. Själv beger jag mig till London på fredag kväll för att förhoppningsvis få se QPR bjuda på bra spel och tre poäng mot Bristol City!