Lagbanner

Inför Sheffield United - QPR

Thorpe och Gnohere missar matchen mot laget som gjort 10 mål på de två senaste matcherna.

När QPR på tisdagkvällen går ut på Bramall Lane i Sheffield kommer man att göra det utan anfallaren Tony Thorpe och inlånade mittbacken Arthur Gnohere. Thorpe spelade för Luton i första omgången och Gnohere för Burnley.

Motståndarna Sheffield United, tvåa i division 1, har även de två spelare som troligen kommer att missa matchen på grund av samma anledning. Målvakten Paul Gerrard är på lån från Everton och backen Jon Harley är på lån från Fulham. Everton och Fulham har dock inte gått in i turneringen ännu och Blades manager Neil Warnock jobbar fortfarande på att få tillåtelse att använda duon. Gerrard är inlånad då ordinarie målvakten Paddy Kenny är knäskadad och skulle Gerrard inte få spela kommer Kristian Rogers att få debutera i målet. 23-årige Rogers kom i somras från Wrexham, för vilka han gjorde 40 matcher. Chris Armstong, ny i somras från Oldham, blir troligen den som tar Harleys plats om denne inte får tillåtelse att spela.

I övrigt förväntas samma lag som i lördags besegrade Cardiff med 5-3 få chansen. 10 av dessa spelare spelade även i 5-0 segern över Rotherham i tisdags. Mittbacken Chris Morgan tvingades då utgå med en bruten arm. Backen Robert Page har fortfarande problem med en benskada men kan komma att inleda på bänken. Mittfältaren Michael Brown är tillbaka efter att varit avstängd i tre matcher och kommer att ingå i truppen.

Värt att notera är också att Neil Warnock i samtliga matchen denna säsongen har valt att ha fem utespelare på bänken. Detta höll på att straffa sig i matchen mot Crystal Palace. Det var i den matchen som målvakten Kenny skadade sig. Detta hände precis innan paus och i andra halvlek vaktade backen Jagielka målet. Blades höll dock undan och vann matchen med 2-1.

Förutom Thorpe och Gnohere så saknas Clarke Carlisle, Matt Rose och Marien Ifura i Rangers trupp. Rose har ännu inte återhämtat sig från sin ankelskada, medan Ifura är utlånad till Farnborough. Terrell Forbes spelade mittback i reservlaget förra veckan, men troligen så tar Steve Palmer kliver ner i mittförsvaret och Marc Bircham tar plats på innermittfältet tillsammans med antingen Marcus Bean eller Martin Rowlands. Skulle valet falla på Bean så är det inte omöjligt att Rowlands placeras på högerkanten och att Gareth Ainworth får inleda på bänken. Andra kandidater för en plats på bänken är Dennis Oli, Richard Pacquette och Eric Sabin.

I ligacupen, eller Carling Cup, som den kallas i Engand avgörs matcherna utan omspel. Skulle det vara oavgjort efter 90 minuter är det riktig 2x15 minuters förlängning och därefter staffar som gäller.

Avgörande efter 90 minuter omspel eller straffar kvittar. QPR kommer aldrig någonsin att vinna en cupmatch igen. Denna gången blir det mycket tufft. Sheffield United 3, QPR 0.

Simon Ståål2003-09-22 21:27:00

Fler artiklar om QPR