Sheffield United - Queens Park Rangers 0-2 (0-2)

Två mål av Rowlands tog QPR till tredje omgången.

Queens Park Rangers skrällde i andra omgången av Carling Cup genom att slå ut fjolårsfinalisterna Sheffield United på bortaplan.

Lloydy har sett matchen på plats i Sheffield och en utförligare rapport kommer senare i veckan.

QPR var tvingade att göra ett par förändringar i laguppställningen då Tony Thorpe och Arthur Gnohere båda var cup-tied och inte fick spela. Ian Holloways största överraskning i laguttagningen var att Terrell Forbes spelade mittback och att Steve Palmer inledde på bänken. Marcus Bean fick återigen chansen på innemittfältet. Martin Rowlands placerades på högerkanten och det innebar att Gareth Ainsworth inledde på bänken. Förutom Ainsworth och Palmer fanns Richard Pacquette, Eric Sabin och Nick Culkin på bänken.

Sheffield United fick som väntat inte tillåtelse av Everton att använda Paul Gerrard, medan Fulham inte ville att Jon Harley skulle spela i matchen. Detta innebar att Kristian Rogers debuterade i målet och att vänsterbacken Chris Armstrong gjorde sin första match från start för the Blades. Michael Brown var tillbaka efter avstängning och gick in i startelvan medan Wayne Allison och Jack Lester fick chansen i anfallet.

Matchen började i ett lugnt tempo och det dröjde närmare tio minuter innan Paul Furlong skapade kvällens först a målchans då han sköt utanför från straffområdesgränsen.

Sheffield United hade ett par chanser genom Tonge och Allison innan Gallen tvingade Rogers till en bra räddning mitt i halvleken.

Efter knappt en halvtimmes spel tog McLeod sig förbi Kozluk på vänsterkanten och spelade in bollen till Gallen som i sin tur förlängde bollen vidare till Rowlands som med ett hårt skott från tio meter gav QPR ledningen.

Lagen brände varsitt bra läge innan Rowlands kunde utöka till till 2-0 strax innan paus. Gallen och Bircham kontrade effektivt efter en United-hörna och bollen hamnade slutligen hos Rowlands som placerade bollen utom räckhåll för Rogers.

I andra halvlek flyttade hemmalaget upp positionerna och detta gav utrymmen för kontringar. McLeod snodde bollen från Kozluk och tvingade Rogers till ytterligare en bra räddning.

Efter den chansen tog United över mer av bollinnehavet, men kom aldrig riktigt nära, mycket tack vare bra spel i mittförsvaret av Forbes och Shittu. De skott som gick på mål tog Chris Day relativt enkelt hand om och under matchens sista tio minuter hade the Blades inte ett enda skott på mål och Rangers kunde enkelt försvara ledningen matchtiden ut.

Lottingen till tredje omgången görs på lördag. Vågar vi hoppas på hemmamatch mot ett Londonlag?

Nästa ligamatch spelas hemma mot Bristol City på lördag. Ett antal Swedish Hoops, med redaktör Montgomery i spetsen, finns då på plats på Loftus Road.