Lagbanner

Inför QPR-Barnsley

Två klubbar med skadeproblem möts på Loftus Road

Då QPR på tisdagen tar sig an Barnsley på hemmaplan gör man det utan tre av spelarna som spelade från start mot Bristol City i lördags. Paul Furlong och Kevin McLeod avtjänar en matchs avstängning för fem gula kort respektive utvisning. Dessutom ådrog Richard Edghill sig en lårskada och kommer att vara borta i upp till ett par veckor.

Sedan tidigare har det varit klart att backarna Clarke Carlisle, Danny Shittu och Matthew Rose missar matchen precis som anfallaren Richard Pacquette. Vidare så är unge mittbacken Marien Ifura inte tillgänglig då han är utlånad. Mittfältarna Wes Daly och Ben Walshe har varit skadade, men den sistnämnde har spelat i reservlaget och kan komma att ingå i truppen. Positivt är att Tony Thorpe, som missade lördagens match på grund av sjukdom, är tillbaka. Han kommer med största sannolikhet att spela från start på topp tillsammans med Kevin Gallen.

Med anledning av ovanstående är det troligt att tre av avbytarna kommer att vara målvakten Nick Culkin, anfallaren Eric Sabin samt mittfältaren Dennis Oli. Vilka de andra två blir beror helt på vilka spelare som är friska.

Skadeläget är tufft för QPR och gästande Barnsley har det också illa ställt. Troligtvis kommer man att starta med samma elva som i lördags förlorade med 2-0 borta mot Plymouth. Precis som QPR har man sedan svårt att få i hop fem friska avbytare. Steven Carson, som hoppade in i lördags skadade sig under matchen och kommer inte att kunna spela. Detta har lett till att man jobbar febrilt på att få mittfältaren Alex Neil spelklar efter en ljumskskada trots att denne borde vila någon vecka till.

Då klubben befinner sig i administration kan man heller inte värva eller låna in spelare utan ligans tillåtelse. Tidigare nämnde Carson var en sådan värvning, men ligan har nu bedömt att Barnsley har 14 friska utespelare då de ansett att Griff Jones är frisk nog att spela. Jones har varit skadad sedan i vintras och bara spelat en halvlek i reservlaget. Avbytare i morgon ser ut att bli målvakten Scott Flinders, backen Dave Mulligan, mittfältaren Anthony Kay och U19-anfallaren Nicky Wroe. Som det ser ut nu så blir det tidigare omtalade Jones eller Neil eller någon spelare ur U19-truppen som tar den sista platsen på bänken.

Trots de ekonomiska problemen började Barnsley säsongen bra och efter sex omgångar ledde man ligan. På de fyra senaste matcherna har det dock bara blivit två poäng, bägge på hemmaplan efter 1-1 mot Oldham och Swindon, och laget ligger nu på åttonde plats med 16 poäng, en mindre än QPR. Med tanke på skadeläget är man säkert nöjda med en poäng på Loftus Road och man väljer troligen, precis som mot Plymouth, en 4-5-1-uppställning och satsar på kontingar.

Det kommer att bli tufft för Rangers. Man har pressen på sig, men Barnsleys kontringar blir farliga. Tipset från landsortsredaktionen blir: QPR 0, Barnsley 1.

Simon Ståål2003-09-29 18:54:00

Fler artiklar om QPR