Lagbanner

Reserapport från QPR-Bristol C. - del 1

"En massa intressanta möten - och varför man alltid skall äta upp sin paj i paus!"

Det var med stor förväntan jag satte mig på flygbussen till Västerås för att bege mig till London och säsongens första besök på Loftus Road. Rangers hade ju hittils bjudit på ömsom vin, ömsom vatten och skulle nog få svårt att upprepa succén från påskbesöket, 6 poäng och bländande spel från de blåvitrandiga.

Jag laddade på planet med lite läsning i senaste numrena av "Kick Up The R's" och "In the Loft". Ett gäng överförfriskade norrlänningar skränade bakom mig och jag var ett tag orolig att detta var T.C m fl, som tur var visade det sig att de var Chelseafans och det gjorde ju det burdusa beteendet lite mer förståeligt. Som vanligt så var det hopplöst att ta sig från Stansted sent på kvällen och för femtioelfte gången lovade jag mig själv att nästa resa skulle gå via Heathrow. Vid halvtvåtiden kom jag fram till min brorsas lägenhet vid Holland Park och då var det bara att knoppa in och ladda inför morgondagen.

Lördagen bjöd på strålande väder! Lloydy ringde vid 9-tiden och meddelande att han, trots svår baksmälla, skulle dyka upp vid Loftus Road kl. 11. Jag menar, vad förväntas inte av en ambassadör när landsmännen kommer på besök.? Vi sågs utanför klubbshopen och promenerade direkt upp till receptionen då vi bestämt träff med Geraldine Field på klubbens marknads- och sponsringsavdelning. Geraldine visade oss in i arenans inre environger och vi hann bl a se "The Trophy Room" som förhoppningsvis ännu inte har sett sitt sista tillskott. Vi hade sedan ett mycket bra möte med klubbens Commercial & Marketing Director Samantha Taylor där möjligheter för Swedish Hoops att sponsra klubben diskuterades över en kopp te.Efter ett par minuter kom även Bill Power, supporter, investerare och styrelsemedlem, in och deltog i mötet med liv och lust. Förslaget som nu föreligger att Swedish Hoops sponsrar sektionen "Real Football" i matchprogrammet, det rör sig om två sidor som presenterar Rangersfans från alla världens hörn. Alla var ense om att detta var ett mycket bra alternativ och passande för just oss. Vi kommer att återkomma med mer info kring detta på siten! Samantha T. visade oss även resultatet av en intressant undersökning som klubben beställt där man kunde se vilka delar av stor-London där QPR-ismen var som starkast. Lloydy och jag konstaterade att en motsvarande undersökning för Sverige skulle visa på en mycket stark koncentration till en förort söder om Stockholm vars namn börjar på N!

Efter detta QPR-toppmöte så tog Bill med oss på en rundtur på arenan vilket inkluderade omklädningsrum, spelargång samt innerplan. Gräsmattan såg inbjudande ut i solskenet, omklädningsrummen var dock förvånansvärt små! Vi promenerade därefter upp till Uxbridge Road och puben "The Connaugh" där man bara fick bekräftat att Bill Power är en riktig höjdarkille och helt prestigelöst trots de belopp han har investerat i klubben. Vi snackade länge och inte bara om fotboll utan även om Lloydys eskapader i Ukraina. Efter att tag dök norrlandsdelegationen i form av T.C, J.D och Heikki upp och stämningen blev högre ju närmare match vi kom.

Så småningom släntrade vi upp emot arenan och intog våra platser. Det var dock tyvärr svårt att hitta en bra placering av flaggan så det fick bli spontan hissning när lagen äntrade arenan... Stämningen var grym i vår hörna, The Loft kokade! Bristol City hade lyckats fylla hela nedre Schools End samt ett hundratal platser på den övre läktaren, imponerande, de hälsades av hemmaklackens "Who are U?"! Tony Thorpe saknades överraskande i startuppställningen, ingen visste varför. Kevin Gallen spelade nu på topp med Furlong.

MATCHEN
-------------
Rangers inledde som vanligt med att anfalla mot Schools End men det var Bristol C som inledde bäst då Christian Roberts frestade Chris Day med ett pressat skott, skottet gick dock utanför. Rangers tog dock så småningom över spelet och Kevin McLeod och Martin Rowlands anföll framgångsrikt på kanterna, den senare blev dock varnad i den 16:e minuten. Två minuter senare blev Edghill nedgjord ca 20 meter från mål. Martin Rowlands tog sats och skruvade bollen över muren, förbi målvakten Steve Philips men klockrent i ribban. En stund senare hade Rowlands en ny frispark som nu gick igenom muren. Gallen var framme på returen men slog bollen över målet. Ett par minuter prickade Padula Paul Furlong perfekt med en frispark från höger. "Furs" fick en klockren träff med skallen men på något konstigt sätt så lyckades Philips slänga sig till högerkrysset och tippa bollen över, en grym räddning!

City var inte ofarliga, Lee Miller nådde ett inlägg i den 25:e minuten och Chris Day tvingades till en toppräddning. Chanserna stod nu som spön i backen och QPR fick ytterligare ett mycket farligt frisparksläge strax utanför straffområdet. "Furs" stegade fram och krutade bollen klockrent i ribban igen, vilket oflyt för hemmalaget. Halvleken avslutades med att Richard Edghill fick bäras av planen för en misstänkt skada, Gareth Ainsworth ersatte.

Imorgon kommer fortsättningen på reserapporten...

Fredrik Montgomery2003-09-29 21:46:00

Fler artiklar om QPR