Lagbanner

Inför Peterborough - QPR

...Peterboroughs vinst mot Torquay i tisdags avgjordes förövrigt med den nya Silver Goal-regeln...

QPR reser på lördag till Peterborough för match mot hemmalaget på London Road. Man gör det utan bägge målskyttarna från veckans vinst i LDV Vans Trophy. Richard Pacquette fick en smäll över foten och tvingas vila, medan Arthur Gnohere kallats tillbaka till Burnley då dessa är drabbade av skador och sjukdomar i de bakre leden. Burnleys match mot West Ham visas förövrigt på TV 4.

Rangers kommer att göra en del förändringar i laget i förhållande till tisdagens match. Chris Day är tillbaka i målet, medan backlinjen troligen kommer att bestå av Martin Rowlands, Terrell Forbes, Steve Palmer och Gino Padula. Gareth Ainsworth och Kevin McLeod lär vara tillbaka på kanterna och Marcus Bean hoppas få chansen på mitten tillsammans med givne Marc Bircham. Kevin Gallen och paul Furlong lär få inleda i anfallet med de övriga två kandidaterna, Eric Sabin och främst Tony Thorpe på bänken. Övriga alternativ som avbytare är målvakten Nick Culkin, backarna Warren Barton och Clarke Carlisle och mittfältaren Dennis Oli.

Peterboroughs mest kände spelare för QPR-fans är anfallaren Leon McKenzie. Denne har förknippats med QPR i ett par säsongen, men är fortfarande kvar i Peterborough. I år har McKenzie gjort tre mål, medan anfallskollegan Andy Clarke har gjort fem. Dessutom har Calum Willock lånats in från Fulham. Willock, som floppade rejält när QPR hade honom på lån förra året, debuterade för The Posh i tisdags när klubben gick vidare i LDV Vans Trophy genom att besegra Torquay med 3-2 efter förlängning. Willock säga ha imponerat och många tror att Willock och Clarke kommer att bilda anfallspar på lördag.

I övrigt får hemmalaget tillbaka Andy Legg och Simon Rea efter avstängingar och dessa förväntas gå rakt in i laget. Backen Mark Arber är tveksam till spel och hans plats tas troligen av Chris Kanu, som provspelde med QPR i somras. Posh är i stort sett skadefritt sånär som på Dennis Pearce, som skadade sig förra veckan och förväntas vara borta i ytterligare en tid. Mittfältaren Tony Shields har haft svårt att ta en plats och har lånats ut till Conferernce-laget Aldershot Town.

Peterboroughs vinst mot Torquay i tisdags avgjordes förövrigt med den nya Silver Goal-regeln. Regeln säger att 2x15 minuters förlängning spelas, men leder ett av lagen efter de inledande 15 minuterna är matchen slut. David Farrells mål i den 97 minuten ledde alltså till att matchen var slut efter 105.

Det blir en knepig bortamatch för QPR. Vinsten i tidags var Peterboroughs första hemmavinst för säsongen, och detta kan lyfta laget rejält. Denna gången behöver laget inte 105 minuter på sig för att vinna, utan det räcker med 90. The Posh 2, QPR 1.

Simon Ståål2003-10-17 14:52:00

Fler artiklar om QPR