Peterborough - QPR 0-0 (0-0)

"Bara" 0-0 för Rangers mot "Posh" trots numerärt överläge!

QPR fick bara 0-0 mot Peterborough igår och det är ett resultat som säkerligen gör många Rangersfans besvikna, speciellt som "The Posh" reducerades till 10 man redan i första halvleken. De blåvitrandiga ligger dock kvar i toppen och har förstaplatsen inom räckhåll, man är 3 p. efter och har spelat en match mindre än Brighton. Plymouth snodde dock tillfälligt andraplatsen på bättre målskillnad, "The Pilgrims" är formstarkast i serien just nu men håller man i längden?

Ian Holloway mönstrade en intressant uppställning till matchen på London Road, Warren Barton fick fortsätta på backen medan Kevin McLeod var åter på sin ytterplats. Bänken såg grym ut, Culkin, Carlisle, Thorpe, Ainsworth och Sabin är alla spelare som hela tiden sätter de nuvarande 11 på plan under hård press. Edghill, Pacman, Shittu och Rose är alla fortfarande satta ur spel på grund av skador men ingen av dem har särskilt långt kvar till comeback.

Hemmalaget började bra och Adam Newton bröt fram på högerkanten, han blev dock helt korrekt avvinkad för offside. Kevin McLeod såg även han pigg ut och hade i momentet efter en bra cross som Paul Furlong dock nickade över. Peterboroughs målvakt Mark Tyler fick i den 5 minuten visa sin styrka då McLeod ånyo stormade fram på kanten. Gallen serverade Furlong som tvingade Tyler till en bra räddning. Både Gallen och Barton hade fina chanser senare i halvleken men Tyler såg säker ut.

I den 22:a minuten var Rangersförsvaret illa ute. David Farrell i hemmalaget hade flera medspelare i bra lägen i straffområdet men Steve Palmer hann emellan och räddade Rangers denna gång. Halvlekens bästa chans hade dock Leon McKenzie som nöp till från straffområdets mitt men Chris Day kunde som tur var se bollen gå strax över målet.

Sami Burton i hemmalaget fick ett gult kort för tackling på Paul Furlong och när samme Burton gick hårt åt Marc Bircham i momentet senare så var det bara att lämna planen, QPR hade nu ett numerärt överläge under resten av matchen, skulle man kunna dra nytta av detta? Nej, det var Peterborough som avslutade halvleken bäst och såväl Gill som Farrell tvingade Chris Day att ta fram sitt bästa målvaktsspel.

Furlong hade den första chansen efter pausvilan, tyvärr hann han inte före Tyler i duellen och chansen rann ut i sanden. Ett par minuter senare fick en besviken Furlong lämna matchen till förmån för Tony Thorpe. I den 66:e minuten får Rangers en hörna, Padula når Gallen som spelar bollen vidare till Palmer, den senare tas dock bort av hemmaförsvaret innan han hinner få träff på bollen.

Rangers gör sedan ett dubbelbyte, Ainsworth byter med Rowlands och Sabin kommer in istället för McLeod. I ögonblicket senare får QPR sin bästa chans. Padula slår en frispark klockrent i stolpens insida, returen rensas undan innan Rangersanfallarna hinner fram.

Peterborough byter in gamle busen Calum Willock men matchens sista 10 minuter kunde ha kostat Rangers den poäng man trots allt får med sig från matchen. En kalabalik i QPR:s straffområde slutar med att Chris Day tvingas rädda bollen på mållinjen, där var det nära att bortalaget tvingats inkassera säsongens andra förlust.

QPR har bara en förlust hittills men de oavgjorda matcherna är många. Serien är jämn och inget av lagen har lyckats rycka i toppen. Härnäst väntar Port Vale borta på tisdag, ett Port Vale som kraschlandade i hemmamatchen mot Plymouth igår, 1-5, därefter har QPR 3 raka hemmamatcher. Nu har Rangers chansen, fyra raka segrar nu och man kan skaffa sig det försprång i tabellen som kan bli avgörande i slutskedet!