Port Vale - QPR 2-0 (2-0)

Rangers kraschlandade mot Port Vale - inga mer plattmatcher, tack!

Rangers svarade igår för säsongens första (..och förhoppningsvis enda...) riktiga plattmatch då man gick på pumpen borta mot Port Vale. Siffrorna stannade vid 2-0 men kunde sannolikt varit större om hemmaspelarna visat lite bättre skärpa i avsluten. Segern, som m a o var helt i sin ordning, grundlades under matchens första 10 minuter och trots att Rangers motståndare fick en man utvisad i andra halvlek så uppträdde QPR lika tandlöst och trubbigt under det numerära överläget som i matchens inledning. Känns inte som nån höjdare att skriva om detta elände men som den gode förlorare man ju alltid är (he, he...) så får man väl plita ner några rader.

Rangers startade med Tony Thorpe istället för skadade Paul Furlong men det var Port Vale som direkt visade vad skåpet skulle stå. Efter ett initialt QPR-anfall så tog hemmalaget ledningen, det var Billy Paynter som enkelt tog sig igenom Rangersförsvaret innan han la bollen enkelt vid sidan om Day. Steve McPhee och Paynter hade nu lekstuga och bortalagets backlinje stod som förstenad då McPhee crossade till Paynter som dock på något sätt lyckades få bollen över målet från nära håll. Ett par minuter senare ringde det dock igen, denna gång var det McPhee som mötte ett inlägg med huvudet och så stod det plötsligt 0-2!

Nu kunde man tänka sig att QPR skulle satsa framåt för att snabbt replikera på Vales grymma start men icke, istället var det "The Valiants" som fortsatte att mala på och fick Rangers ålderstigna backar Palmer och Barton att se ut som två stelopererade rundningsmärken (..om man nu kan steloperera sådana...). Efter 16 minuten kunde Littlejohn runda Day och skulle precis rulla in bollen i det tomma målet då Forbes dök upp och räddade Rangers. I den 21 minuten spelade Littlejohn i sin tur fram Paynter men Day räddade mirakulöst. Nämnde Littlejohn såg hela tiden livsfarlig ut och Rangersförsvaret hade noll koll på vart han tog vägen. I den 42:a minuten träffade Vales österrikare Lipa utsidan av stolpen och Rangers såg ut som något helt annat än ett topplag i tvåan.

Carlisle kom igen i halvtid, hans första framträdande i ligan efter rehabiliteringen, han ersatte Barton som hade haft en minst sagt misslyckad halvlek. Tony Thorpe ersattes av Ainsworth. Rangers fick en gratischans att ta sig in i matchen då Steve Rowland fick rött kort för kapningen av Marcus Bean men tyvärr så tog QPR den inte. Visst flyttades spelet upp och visst hade man ett antal halvchanser i form av långskott från Bircham och Ainsworth men detta var sannerligen inte Rangers kväll. Den bästa chansen stod den inhoppande Pacquette för då han nöp till på volley i den 76:e minuten, skottet gick dock utanför.

Få förtjänar godkänt efter denna match men Chris Day stred tappert mot ett vilt anfallande hemmalag. Backlinjen var en katastrof i första halvlek, Barton och Palmer hade inte en chans att hänga med och Padula slog bort de få hörnor han fick lägga. Är detta resultatet av Shittus frånvaro?, isåfall är jag kraftigt orolig över stabiliteten i försvaret. Bland övriga spelare förtjänar få några lovord, möjligtvis då Pacquette som i alla fall visade vilja då han kom in och försökte skapa något kreativt samt Clarke Carlisle som har varit saknad! Port Vale gjorde en lysande insats och förtjänar allt beröm, som laget spelade igår så kommer man helt klart att vara med i toppen av serien!

Bara att bryta ihop och komma igen som det heter... Förhoppningsvis var detta menlösa QPR-framträdande en tillfällighet, som tur var kan laget revanschera sig direkt på lördag då Tranmere kommer till Loftus Road. Serien är mycket jämn och Rangers är fortfarande en hängmatch från serieledning så förlusten igår är ingen katastrof, inställningen måste dock förbättras radikalt tills nästa match.