Lagbanner

Inför QPR - Tranmere

QPR ställs mot pånyttfött Tranmere.

Inför säsongen förväntade sig många att Tranmere, vars spurt förra våren nästan räckte till att knipa en kvalplats, skulle bli ett topplag. Det började bra med en vinst i ligan och avancemang i Carling Cup. Därefter gick det mesta snett för manager Ray Mathias och hans lag. Efter 1-2 förlusten hemma mot Wrexham den 27 september fick Mathias sparken. Laget hade då inte vunnit på 10 matcher.

John McMahon tog tillfälligt över laget och inledde sin period med en vinst. Efter två förluster, den sista med 0-6 borta mot Plymouth hittade man sedan en ny manager i Brian Little, mest känd för sin tid i Aston Villa.

Efter en inledande förlust i LDV Vans Trohpy har Little sedan lett laget till två raka vinster i ligan. 2-1 hemma mot Oldham förra lördagen följdes i tisdags upp med 1-0 hemma mot Swindon, efter avgörande mål på övertid av inhopparen Gary Jones. I matchen mot Swindon tvingades Sean Connolly utgå efter en lindrigare benskada. Mickey Mellon ådrog sig en lättare höftskada på träning i veckan. Bägge spelarna förväntas vara tillbaka i laget på lördag och Brian Little meddelar att om så är fallet så kommer han att ta ut samma 16-mannatrupp som till matchen i tisdags.

Detta innebär att tidigare nämnde Jones kommer att vara en av spelarna som hoppas på en chans från start tillsammans med Jennings och Dadi, som bägge hoppade in i tisdags. Andremålvakten Howarth och vänsterbacken Nicholson kommer med största sannolikhet att inleda på bänken även på lördag.

Ian Holloway kommer troligen att göra ett par,tre förändringar i laget efter tisdagens bleka insats borta mot Port Vale. Clarke Carlisle förväntas börja i mittförsvaret, samtidigt som Terrell Forbes flyttas ut till högerbacken på Warren Bartons bekostnad. Gareth Ainsworth hoppas att få en chans från start på högerkanten vilket troligen innebär att Martin Rowlands flyttas in på innermittfältet och att Marcus Bean får inleda på bänken. Paul Furlongs höftskada läker bra och är han hel så lär han få en plats från start i anfallet troligen på Tony Thorpes bekostnad.

Förra säsongens möten med Tranmere var inga höjdare sett med
QPR-ögon. Det blev 3-0 till Tranmere på Prenton Park i december. En match där QPR fick Paul Furlong utvisad i första halvlek. En knapp månad senare slutade matchen på Loftus Road 1-2 efter att Tranmere gjort två mål under sista 10 minuterna varav det sista på övertid. Negativ som jag är så tror jag att oturen håller i sig. Tranmere är på gång igen efter sin dåliga inledning och bli inte förvånade om de går segrande från Loftus Road igen. QPR 0, Tranmere 1.

Simon Ståål2003-10-24 14:49:00

Fler artiklar om QPR