Lagbanner

Inför Grimsby Town - QPR

FA-cupen ingen rolig historia för QPR - nu väntar Grimsby borta i omgång 1!

På lördag gör QPR sitt inträde i FA-cupen, man lottades i första omgången mot divisionskollegan Grimsby Town och matchen spelas på Blundell Park, där Rangers redan vunnit i ligan i år. Minnesgoda Rangersfans vet att de blåvitrandiga vann ligamatchen med 1-0 sedan Eric Sabin avgjort i slutminuterna, men nu gäller det alltså FA-cupen och där här QPR under de senaste säsongerna knappast rosat marknaden. Så här ser Rangers facit i den finaste cupen ut de 6 senaste säsongerna, ingen upplyftande läsning direkt..

97/98
Omgång 1: QPR-Middlesborough, 2-2, Middlesborough-QPR, 2-0

98/99
Omgång 1: QPR-Huddersfield 0-1

99/00
Omgång 1: QPR-Torquay, 1-1, Torquay-QPR, 2-3
Omgång 2: Charlton - QPR, 1-0

00/01
Omgång 1: Luton - QPR, 3-3, QPR-Luton, 2-1
Omgång 2: QPR - Arsenal, 0-6

01/02
Omgång 1: QPR-Swansea 4-0

02/03
Omgång 1: Vauxhall-QPR, 0-0, QPR-Vauxhall, 1-1 (Vauxhall vann efter straffar)

Rangers har dock visat prov på ett klart bättre cupspel detta år och visst är chanserna goda att minst få till ett oavgjort resultat och därmed omspel hemma på Loftus Road.

Lördagens QPR-lag såg länge relativt givet ut men nu har skador från matchen mot Dagenham ställt till det. I backlinjen finns det frågetecken för Richard Edghill och Gino Padula medan såväl Kevin Gallen, Marc Bircham som Marcus Bean är osäkra kort på mitten. Störst chans är att Gallen spelar medan det är rena rama lotteriet att spekulera i övrigas medverkan, enligt uppgiften så är det 50/50 chans att var och en kan vara med. Vad som är mer positivt på skadefronten är att Danny Shittu är åter i träning och därmed säkert snart även tillbaka i laget. Paul Furlong återhämtar sig snabbare än väntat från sin skada medan stackars Matthew Rose verkar stå och stampa och inte riktigt bli kvitt sina problem. Steve Palmer lär nog få spela på lördag, frågan är var. Dessutom spekuleras det om en ev. Gareth Ainsworth på topp, kan bli ett intressant upplägg. Jag har byggt min laggissning på att Gallen och Padula kan spela men att övriga skadade inte kan delta, det ger även plats för "Grimsbydödaren" Eric Sabin på topp, eventuellt alternativ kan vara Pacquette men jag tycker inte att "Pacman" tagit de chanser han fått av "Olly" hittills.

Sedan de båda lagen möttes i början av oktober så har Grimsby blandat fina segrar med plattmatcher som till exempel senaste förlusten borta mot Rushden. Lagets skadeläge ser relativt bra ut för dem, Grimsby kommer att springa in på Blundell Park relativt ordinarie på lördag. En kanske då relativt nykomponerad Rangersbacklinje måste framför allt se upp med "The Mariners" anfallspar Iffy Onuora och Michael Boulding, den senare var ett stort orosmoment då lagen möttes i ligan.

Det är en pinne som gäller på lördag för Rangers, med ett relativt nytt lag så är det svårt att kräva något mer. FA-cupen är den viktigaste av cuperna och även om jag tillhör dem som tror att cupsegrar ger oss råg i ryggen inför fortsättningen så är ligan viktigast i år. Kan vi gneta oss till oavgjort på Blundell Park och ta hem omspelet hemma så är jag mer än nöjd, tippar därför 1-1 efter QPR-mål av Gallen.

Fredrik Montgomery2003-11-07 07:20:00

Fler artiklar om QPR