Lagbanner

Inför Stockport County - QPR

Svår bortamatch för QPR - segrar det enda som räknas i en jämn tabelltopp

Så var det då dags för ligaspel igen, mötet med stjärnspelarna i Manchester City och det nästintill fullsatta Loftus Road kommer nu att bytas ut mot betydligt mindre glamourösa Stockport och Edgeley Park. Stockport County har väl inte direkt rosat marknaden hittills och ligger på en blygsam 20:e plats i ligan med sina 15 poäng på 16 matcher, den senaste insatsen, 1-0 segern borta mot Brighton imponerar dock stort och laget är helt klart på väg uppåt formmässigt sett. Laget snittar mellan 3- och 4000 på sin hemmaarena och en bra publiksiffra är att vänta på lördag då QPR säkert även tar med sig mellan 500 och 1000 fans.

Skadeläget för Rangers är förhållandevis ljust, tyvärr så är två av de frånvarande nyckelspelare, jag tänker naturligtvis på Danny Shittu och Paul Furlong. I de två senaste matcherna har QPR visat en påfallande ineffektivitet och man har suttit och längtat efter den där hänsynslöse, nästan brutale forwarden som nästan gör vad som helst för att få bollen i mål. En sådan spelare är Paul Furlong och därför är hans en månad långa frånvaro i ett läge där serien går in i ett avgörande skede, högst olycklig för Rangers. Danny Shittu behövs också i backlinjen, speciellt i luftrummet. I övrigt så är det endast Matthew Rose som ej kan spela och det bör heller inte dröja så länge innan han är tillbaka i speldugligt skick.

Laget gjorde en relativt stabil insats mot Manchester och Richard Edghill lär säkert belönas med en plats i lördagens backlinje som i övrigt lär innehålla Padula, Carlisle och Forbes. Att Bircham, Ainsworth och McLeod tar varsinn plats på mitten ser jag som ganska klart, likaså att Tony Thorpe spelar på topp. Återstår att fundera på Kevin Gallens plats samt vem som ytterligare skall spela på mitten eller på topp. Marcus Bean är avstängd mot Stockport och kommer inte bli aktuell för spel, nej jag ser hellre en offensiv uppställning i en match som måste vinnas. Gallen bör därför spela på mitten i en offensiv roll medan det är dags för Richard Pacquette att visa vad han går för, han gjorde några viktiga mål i slutet av förra säsongen så upp till bevis nu "Pacman" om du vill vara med och slåss om en plats i förstaelvan.

Matchen mot Stockport är grymt viktig, Rangers har inte råd med ytterligare oavgjorda matcher, nej nu måste det bli segrar om man skall kunna ta greppet om en topp-2-position. Stockport blir en hård nöt att knäcka men jag tror att vi får tillbaka flytet och den lilla turen som behövs för att ge oss en 1-0-seger efter mål av Kevin Gallen.

Fredrik Montgomery2003-10-31 12:04:00

Fler artiklar om QPR