Lagbanner

QPR är tvåans fulaste lag

Trots Lutons fem röda kort i år rankas QPR, med två utvisningar, som tvåans fulast spelande lag.

Enligt The Football Leagues senaste Fair Play-lista så är QPR det fulaste laget i division två. I varje match som spelas så räknas förutom gula och röda kort varje ojustehet som begås av lagen. För varje frispark som ett lag lag drar på sig ges en straffpoäng. Varningar ger två straffpoäng och utvisningar ger fem. Även cup-matcher räknas in i statisktiken.

QPR har t.o.m. oktober månad dragit på sig 257 frisparkar/straffar, erhållit 32 gula kort och två röda. Detta ger ett snitt på 22,1 poäng per match och är det högsta i division två. De 257 straffpoängen för frisparkar och straffar är den högsta siffran i tvåan. Flest varningar har Oldham med 40. Laget har dock bara 177 ojusteheter på sitt samvete och parkerar därför i mitten av tabellen. Luton är det laget med flest röda kort (fem) tätt följt av Blackpool, Bristol City och Wycombe med fyra.

Snällaste laget i tvåan är Plymouth, som med 184 ojusteheter och 15 varningar har ett snitt på 13,4 straffpoäng per match.

Sett till hela ligan (division 1-3) så är Crewe det snällaste laget med ett snitt på under 10 poäng per match, medan Millwall är det fulast spelande laget med ett snitt på 24,4 poäng per match. Millwall är förövrigt det enda laget som har en högre poäng än QPR. Det laget i ligan som har flest utvisningar på sitt samvete är Leyton Orient. Laget har under säsongen fått sex spelare utvisade.

Källa: www.football.league.co.uk

Simon Ståål2003-11-02 18:25:00

Fler artiklar om QPR