Grimsby Town - QPR 1-0 (0-0)

Skadedrabbat Rangers ut ur FA-cupen - chanslösa mot ett för dagen bättre Grimsby.

QPR:s saga i årets FA-cup slutade innan den knappt hunnit börja, Grimsby vann mycket rättvist lördagens match på Blundell Park och Rangers får nu först och främst koncentrera sig på ligaspelet samt på LDV-cupen där man härnäst ställs mot Brighton.

Stora skadeproblem hos de blå-vitrandiga tvingade Ian Holloway till drastiska förändringar i laget. Kevin McLeod fick gå ner som högerback medan Bean och Palmer spelade på mitten.

Grimsby inledde klart bäst och redan i den 4:e minuten så slog deras ytter Barnard ett inlägg som Iffy Onoura nickade i ribban, denne Onoura skulle bli ett rejält orosmoment för Rangers denna eftermiddag. Det rådde kraftig vind på Blundell Park vilket gjorde spelet aningen hasardmässigt, skott långt utifrån kunde ibland bli mycket farliga för målvakterna. Ett sådant stod Des Hamilton för då han efter ca 10 minuter sköt på volley, Chris Day var dock med på noterna denna gång. I den 23:e minuten revs Onoura ner av Clarke Carlisle och straffen såg solklar ut enligt ögonvittnen, denna viftades dock bort av domaren Paul Danson till hemmapublikens vrede och Rangers lycka. Allt QPR åstadkommit under matchens första halvtimme var några halvtama inlägg som enkelt plockades ner av Grimsbys keeper Davison. Ett par skott från Grimsbys andre forward Boulding såg farliga ut och inledningens usla QPR-spel tvingade Ian Holloway till förändringar, Palmer flyttades ner i backlinjen, Gallen ner på mittfältet och McLeod upp på topp. I slutet av halvleken fick Grimsby ett antal hörnor, på en av dem kunde Tony Crane nicka farligt mot mål men Day tippade bollen över.

När lagen kom ut till andra halvlek hade Holloway flyttat up Gareth Ainsworth på topp och satt McLeod som ytter igen (McLeod fick m a o under loppet av 50 minuter spela först back, sen anfallare och sedan mittfältare!). Men matchbilden förändrades endast marginellt och i den 48:e minuten träffade Barnard ribban med en ruggig frispark som Chris Day knappt såg. Rangers började dock skapa lite chanser och i den 50:e minuten nådde Ainsworth ett Palmerinlägg och slog bollen knappt utanför. Eric Sabin började komma till sin rätt och Rangersfansen började drömma om en upprepning av oktobermatchen då Eric ju avgjorde i slutskedet. I den 65:e minuten tvingas Martin Rowlands lämna planen och han såg tyvärr ut att ha ont, bara att hålla tummarna för att skadan inte är allvarlig, det har QPR definitivt inte råd med. Wes Daly kom in och ca 5 minuter senare sattes Dennis Oli in istället för Ainsworth. Man satt och hoppades på att QPR skulle kunna hålla 0-0 och få till ett omspel men så i den 80:e minuten så sprack det för ett för dagen uselt spelande Rangers. Boulding vände snabbt i straffområdet och la bollen otagbart vid Chris Days högra stolpe, 1-0 till "Mariners". QPR gjorde tappra försök att utjämna men Grimsby kunde hålla undan till en välförtjänt seger och avancemang till nästa omgång.

Inte så mycket att säga om för Rangers, visserligen tvingas man till ommöbleringar på grund av skadorna men visst skall man väl kunna förvänta sig mer av de som får spela istället. Försvaret såg virrigt ut och någon av Padula, Shittu eller Edghill måste kunna spela på tisdag, övriga backar håller inte klassen och det duger inte att sätta sådana spelare som McLeod därbak. På mitten saknas slitvargen Bircham och skulle nu Rowlands också vara borta, ja då är vi riktigt illa ute. Att QPR är ute ur cupen är givetvis tråkigt men ingen katastrof, vi visste ju redan innan säsongens start att vi inte är ett cuplag och gårdagens resultat är på något sätt bara en bekräftelse på det. Nu ser vi framåt, på tisdag kan vi med en seger i derbyt mot Brentford ta oss till delad serieledning!