Lagbanner

Inför QPR - Brentford

Serieledningen hägrar för QPR, men först väntar Brentford i hett Londonderby!

Matcherna kommer tätt för Rangers numera och på tisdag är det dags för en ny ligadrabbning. Den uppskjutna derbymatchen mot Brentford blir en tuff fight för ett av skador sargat Rangers. QPR har ett par mycket viktiga kamper framför sig, en seger i tisdagens match innebär att det blir seriefinal mot överraskningslaget Plymouth på lördag och chans för "Superhoops" att ta täten i den jämna serietoppen.

Skadebulletinerna är numera lika intressanta som själva matcherna och physio Prav Mathema känns nu nästan som lagets tolfte spelare! Av någon anledning så är känslan att QPR:s skador alltid inträffar samtidigt och nu har läkarteamet fullt upp med att omhänderta alla blessyrer. Enligt dagens rapport så har Prav lyckats pussla ihop såväl Rich Edghill som Gino Padula vilket innebär att backlinjen ser riktigt hyfsad ut inför morgondagen. En återkommande Danny Shittu (spelar i reservlaget i veckan) gör att konkurrensen ökar markant i försvarsleden. På mitten ser det värre ut! Såväl Rowlands som Bircham är osäkra inför morgondagen och båda kommer tvingas att genomgå ett sista test för att bevisa sin spelduglighet. Det är givetvis svårt att tippa om någon av dem kan spela, Marcus Bean är i alla fall förste reserv och i det fall att båda två är satta ur spel så lär "hjälgumman" Palmer kliva in på en central mittposition. Speciellt olyckligt vore det om Rowlands inte kan spela, dels då han varit grym på sistone och dels då han ju kan Brentford ganska bra sen sin tid i klubben.

"The Bees" har alltid lidit av ett lillebrorskomplex gentemot Rangers och det står säkert högt på önskelistan att få tvåla till QPR, speciellt på Loftus Road. Det senaste mötet lagen emellan, förövrigt bevittnat av ett begeistrat påskresegäng, slutade med 2-1-seger till Rangers sedan Marc Bircham avgjort matchen på övertid med ett snyggt mål. Laget ligger för närvarande på en 15:e plats men man kan bättre och framför allt så måste man visa upp ett bättre bortaspel. Hemma på Griffin Park är man dock svårslagna vilket inte minst topplag som Brighton (4-0) och Barnsley (2-1) fått känna på. Stephen Hunt har gjort flest mål, 7 st, hittils, andra välkända namn i Brentford är Ibrahim Sonko och Jay Tabb. Till skillnad från QPR tog man sig i lördags även vidare till FA-cupens andra omgång via 7-1 mot amatörlaget Gainsborough, unge Matt Harold gjorde hat-trick i matchen, honom bör hemmaförsvaret hålla ett extra öga på.

Tisdagens match kommer garanterat att bli tuff för Rangers som förutom 3 poäng måste ha som mål att undvika ytterligare skador. Detta lär dock inte bli helt lätt då matcherna mellan Rangers och Brentford brukar bli tuffa, näst intill brutala. Jag tror dock att traditionens makt väger över i denna match, QPR brukar vinna hemma mot antagonisten från västra London. 2-1 blir mitt tips sen Rangers vänt ett hotande underläge till seger via mål av Kevin Gallen och Gino Padula, sen är det klappat och klart för seriefinal mot Plymouth.

Mot toppen!

Fredrik Montgomery2003-11-10 22:53:00

Fler artiklar om QPR