QPR - Brentford 1-0 (1-0)

Rangers upp på andra plats efter seger i derbyt - nu väntar ren seriefinal på lördag!

QPR tog en grymt viktig seger då man på tisdagskvällen slog tillbaka Brentford i hängmatchen med 1-0 efter ett mål av Tony Thorpe alldeles innan halvtidsvilan. Segern var rättvis, QPR dominerade matchen och kunde med lite tur fått in minst ett mål till.

På något sätt så lyckades Prav Matthema få såväl Marc Bircham som Martin Rowlands klara för spel innan match, bara det en bragd. QPR ställde upp med den väntade backlinjen med Forbes-Carlisle-Edghill-Padula medan Marcus Bean kanske något överraskande petade Gareth Ainsworth på mitten. Brenfords uppställning var väntad, undantaget var kanske med att man valde att ställa över unge Matt Harrold trots dennes hat-trick i helgen.

Rangers inledde matchen i ett rasande tempo och det var före detta Brentfordspelaren Rowlands som gjorde livet surt för sina före detta lagkompisar. Redan i matchens första minut rann han igenom men vinkades knappt av för offside ögonblicket innan han träffade stolpen bakom Brentfords målvakt Paul Smith. Efter att Brentford stuckit emellan med ett farligt långskott som dock Day såg ut att ha kontroll på så kom Rowlands andra farliga chans. McLeod slog en perfekt crossboll som Rowlands nickade klockrent i ribban, otur för hemmalaget.

I den 14:e minuten gjorde Day ytterligare ett starkt ingripande då han stoppade Jay Tabbs bicykleta från att gå in i målet. Halvleken tillhörde dock Rangers och i den 18:e minuten slog Padula en frispark som Thorpe så när nådde fram på. Rowlands spelade nu ett fantastiskt kantspel och serverade ofta Gallen och Thorpe med precisa inlägg. Mot slutet av halvleken la hemmalaget in en högre växel och i den 43:e minuten slog Edghill ytterligare ett inlägg mot Brentfords straffområde. McLeod nickade fram bollen till Tony Thorpe som stod perfekt placerad för att kunna nicka bollen otagbart i mål bakom Smith, 1-0 till QPR och den blåvita delen av Loftus Road exploderade! I slutet av halvleken kunde Rangers ha dubblat ledningen då Gallen nöp till direkt på hörna, bollen gick dock tätt utanför.

Brentford inledde starkast i andra halvleken och man borde i sanningens namn ha kvitterat QPR:s ledning i den 59:e minuten då Ben May fick en jättechans framför Rangersmålet. Chris Day lyckades dock på något konstigt sätt komma åt bollen i en räddning med knäna lik den han presterade i slutskedet av play-off-semifinalen mot Oldham i våras.

I den 63:e minuten bytte Brentfords coach Wally Downes in Stephan Evans och Tommy Wright istället för OConnor och Tabb, att senare fick kliva av var något överraskande då denne då hade varit ett orosmoment för Rangersförsvaret. Wright gjordes genast ner av Clarke Carlisle som rättvist varnades. Martin Rowlands fick stående ovationer då han lämnade plan för Martin Rowlands i den 70:e minuten, Rangers började nu slå vakt om sin bräckliga ledning.

Kevin McLeod hade en riktigt bra chans i den 79:e minuten då han sågade sig igenom Brentfordförsvaret, det avslutande skottet var riktigt bra men smet strax över ribban. 3 minuter senare var Ainsworth nära att ge hemmalaget en 2-0-ledning på Gallens inlägg men "Ainsan" nådde tyvärr inte bollen.

I slutskedet fick Brentford en riktigt farlig målchans i form av en frispark, strax utanför straffområdet. Läget hade varit rena drömmen för en slipad frisparksskytt a la Beckham eller Roberto Carlos, tyvärr spelar ingen av dem i Brentford och Ibrahima Sonko skickade istället bollen högt upp på läktaren till bortafansens stora besvikelse. Ett par minuter senare blåstes matchen av, 3 poäng till "The Superhoops"!

Om man ser till hela matchen så vann QPR välförtjänt, laget hade det bättre spelet och de vassare chanserna. Matchens delikatesser är helt klart målet samt Chris Days avgörande räddning på Mays nick. I Rangers gör Rowlands en fantastisk match och vänder gång på gång ut och in på sina forna lagkamrater. Gallen börjar nu ikläda sig del fältherreroll man förväntar sig av honom och McLeods inlägg var hela tiden farliga. En frisk Danny Shittu bör väl ta en plats i backlinjen när han är tillbaka men om sanningen skall fram så har Edghill gått från klarhet till klarhet och "Big Dan" lär inte kunna plocka tillbaka sin plats utan kamp. Extra kul också att Thorpe återfinner målsinnet igen.

Nu väntar några dagars vila innan Rangers tar emot Plymouth i en ren seriefinal på lördag. Plymouth Argyle är laget som av oss i redaktionen benämndes som "laget som bara finns där.." innan seriestarten men nu leder man serien och QPR lär få det tufft på lördag. Våra blåvita hjältar har dock hittat ligaformen och nu när de skadade spelarna börjar komma tillbaka så är det bara seger som gäller!