Lagbanner

Inför QPR - Plymouth

Seriefinal inför utsålt Loftus Road!

På lördag är det dax för en tidig seriefinal i div. 2 då Queens Park Rangers tar emot Plymouth Argyle inför ett nästintill fullsatt Loftus Road. "The Pilgrims" tar med sig rekordmånga supportrar (ca 3500) till London och intresset kring matchen är mycket stort, inte minst efter QPR:s derbyseger mot Brentford i tisdags. Brentfordmatchen har för övrigt fått ett något inflammerat efterspel då "The Bees" communcation manager Peter Gilham i ett brev anklagat de fyra QPR-spelarna Martin Rowlands, Marc Bircham, Kevin McLeod och Kevin Gallen för att ha provocerat Brentfordfansen. Låter lite "surt sa räven" tycker jag, men räkna med att vårderbyt kommer att bli explosivt...inte minst sedan Martin Rowlands skickat en hälsning till Brentfords Martin Hunt som enligt Rowlands uppträdde opolerat i tisdagens match. "Hunt better watch himself when we play on February 14. He was completely out of order and I told him what I thought of him," uttalade sig Rowlands i veckan. Läs för övrigt Lungans artikel i ämnen på denna site!

Plymouth tillhörde inte de lag som förväntades ligga mer i toppskiktet men gamle skotske landslagsmannen Paul Sturrocks mannar har överraskat alla. Franskfödde David Friio har gjort 9 mål och tillsammans med Micky Evans (7 mål) bildar han ett fruktat anfallspar, dessa har till stor del bidragit till att Plymouth är ligans i särklass målfarligaste lag med 38 kassar hittills. Målvakten Luke McCormick är säker sista utpost. Friio är dock avstängd på lördag och detta är givetvis ett rejält avbräck för Plymouth, Marino Keith eller Alan Stonebridge lär ersätta. I övrigt så finns det frågetecken för mittfältaren Steve Adams som har en lårskada.

Rangers gjorde en strålande insats i tisdags och nu gäller det att ladda om batterierna till denna lika viktiga match. Danny Shittu spelade i B-lagsmatchen i veckan men han kommer inte att vara aktuell för spel imorgon, det vore en alltför stor chansning att låta "Big Dan" spela, backlinjen ser därför given ut. På mitten så kommer åter Bircham och Rowlands testas innan match men det skall nog mycket till om någon av dem skall stå över. Jag tippar därför att Ian Holloway mönstrar samma elva som mot Brentford, varför ändra på ett vinnande lag...?

Jag hoppas verkligen att Rangers tar chansen att få ett litet grepp om topplatsen i serien, vid seger och max oavgjort för Barnsley så har man 3 poäng tillgodo till närmaste lag, ett försprång som kan ge laget lite andrum i takt med att de skadade spelarna kommer tillbaka. Plymouth är dock att räkna med och nyckeln till seger ligger i att få stopp på bortalagets snabba forwards samt att Rowlands och McLeod kommer fram på kanterna och kan mata på med inlägg mot Gallen och Thorpe. Jag tror på en stentuff drabbning där Rangers med hjälp av hemmapubliken och en något tveksam straff snor de tre poängen, Gallen visar iskyla när han sätter sin elvametare i matchens 85:e minut!

Fredrik Montgomery2003-11-14 16:10:00

Fler artiklar om QPR