QPR - Plymouth 3-0 (1-0)

QPR överlägset i seriefinalen - 3-0 efter propagandaspel och två mål av Kevin Gallen

Efter en fantasisk insats mot Plymouth, seger med 3-0 så är QPR nu i serieledning i div. 2. Lördagens seriefinal blev egentligen aldrig någon riktig match, Rangers hade både den vilja att vinna och det fina spel som gästerna saknade, samtliga spelare bidrog aktivt till resultatet. De blå-vita har nu tre raka segrar i ligan och detta är något helt annat än situationen för exakt ett år sedan, då QPR befann sig i en djup formsvacka.

Det var ett näst intill fullsatt Loftus Road som hade bänkat sig för att se seriefinalen i Div. 2, Plymouth hade med sig mellan 3- och 4.000 fans som bidrog till att stämningen var på topp redan halvtimmen innan kick-off. Rangers mönstrade som väntat samma uppställning som i matchen mot Brentford, m a o så klarade såväl Marc Bircham som Martin Rowlands sina fitness tests.

Plymouth, för dagen iklädda seriens fulaste bortaställ (orange och grönt), fick matchens första chans då man skaffade sig en farlig frispark, ca 20 meter rakt framför hemmamålet. Paul Wotton sköt lågt men Chris Day kunde parera. Rangers svarade snabbt på detta genom Kevin Gallen som sköt tätt över i matchens tredje minut. Martin Rowlands inledde matchen på samma vassa sätt som i tisdags och i den 8:e minuten slog han en perfekt avvägd crossboll som Kevin McLeod dock tyvärr nickade över. Plymouths Wotton var het i matchen och i den 14:e minuten slog han ett inlägg som landade rakt på fötterna på bortalagets anfallare Lee Hodges som dock inte hann få ordning på dessa innan Clarke Carlisle med en väl avvägd tackling fick bort Hodges och bollen från det farliga området. Plymouth såg starka ut nu och Bent slog ett inlägg mot Steve Adams som dock inte träffade bollen ordentligt. I ögonblicket efter spelade Gallen fram Tony Thorpe som inte fick igenom avslutet, Bircham följde upp men skottet gick över, hemmalaget började dock ta över mer och mer av spelet och i den 33:e minuten skulle detta ge utdelning. McLeod levererade bollen till Kevin Gallen som sköt genom muren, otagbart för Luke McCormick i bortamålet, 1-0 till Superhoops. Halvleken avslutades med ett par halvfarliga Plymouthfrisparkar men Chris Day var vid båda tillfällena med på noterna och Rangers kunde gå till tillhalvtidsvila med en knapp men klar uddamålsledning.

QPR inledde starkt i andra och första chansen stod den för dagen glödhete Gallen för då han fick tag i bollen i straffområdet och la upp den för McLeod som slog en cross in mot mitten av straffområdet. Som tur var för Plymouth så hann McCormick ut och bröt bollbanan men Rangers anfallslusta tycktes ännu inte ha sinat.

Plymouths manager Paul Sturrock ville ha bättre spets i anfallen och provade med att byta in Marino Keith istället för Jason Bent men detta förändrade inte matchbilden i stort. Nästa byte gjordes av Ian Holloway och Loftus Road kokade när Richard Edghill gjorde plats för återkommande Danny Shittu, som ju varit borta 7 veckor på grund av skada. Detta verkade tända Rangers ytterligare för i den 73:e minuten så kom så 2-0-målet. Gino Padula, vars hörnor fram till denna tidpunkt varit relativt svaga, slog nu en väl avvägd sådan som endast delvis rensades undan av Plymouths backar. Tony Thorpe kunde därför påpassligt snappa upp bollen och placera den otagbart vid McCormicks närmaste stolpe, mycket snyggt och rättvist då Rangers nu hade tagit över matchen fullständigt. 3 minuter senare var det dags igen, denna gång var det Gallen som plockade upp bollen i straffområdet och sköt distinkt från ca 10 meter, 3-0! Matchen avslutades med 2 fina räddningar av Chris Day innan Kevin Gallen var centimetrar från att få sitt hat-trick, endast en fantastisk räddning från McCormick kom emellan. Efter matchen hyllades lagen av sina respektive supportrar, Plymouth skall trots allt ha en eloge för att man försökte spela fotboll och dess fans för att man stöttade sitt lag under hela matchen trots det för dem negativa resultatet.

Rangers seger var främst resultatet av ett optimalt lagsamarbete men några enskilda spelare bör nämnas! Gallen, naturligtvis, är lagets bäste spelare just nu och han har som synes även börjat hitta målet. Rowlands är livsfarlig för varje försvarslinje, hans inlägg ställer nästan alltid till oro i motståndarförsvaren. Padula är kanske ligans bäste vänsterback och Chris Day är en jätte i målet. Notera att Rangers spelar fantastiskt bra trots avsaknaden av två riktiga nyckelspelare, Furlong och Shittu, den senare kom visserligen in i spel i går men är ännu inte 100% efter skadan.

Nu väntar en hel veckas uppehåll för QPR vilket kan vara välbehövligt, inte minst för att läka alla småskador som finns i truppen. På lördag väntar sedan Swindon, ett inte helt ofarligt lag som vi på denna site tippade högt innan säsongsstart. För Rangers gäller det nu att hela tiden vara ödmjuka och inte ta något för givet i kommande matcher. Läget ser mycket bra ut men glöm inte att endast 18 av 46 matcher är spelade, serien är som ett marathonlopp, en ledning vid 15 km är sällan en garanti för seger vid 42, detta har många lag (och för alldel även marathonlöpare) fått erfara! Men visst ser det bra ut för vårt kära QPR!