Lagbanner

Inför Swindon - QPR

Knepig bortamatch för serieledarna.

QPR tar sig på lördag an Swindon på bortaplan. Hemmalaget har inget att förlora och lagmoralen är på topp efter man förra veckan bortabesegrade Oldham med 1-0 trots att man tvingades spela med tio man i 80 minuter.

Swindons manager Andy King mönstar med stor sannolikhet samma lag som inledde matchenmot Oldham. Duktige mittbacken Heywood var den som blev utvisad senast, men han kan spela då hans avstängning inte träder i kraft förrän nästa lördag.

I Swindon finns ett par inlånade spelare och spelare med rutin från spel i Premier League. Jerel Ifil är på lån från Watford, vilket han också var under förra säsongen. Inlånade är också Leicesters Junior Lewis samt Portsmouths Deon Burton.

I anfallet är Tommy Mooney och Sam Parkin ett farligt anfallspar. Målet vaktas av Rhys Evans, som för två säsonger sedan var på lån i QPR från sin dåvarande klubb Chelsea.

Swindon inledde säsongen starkt och i slutet på september låg laget på andra plats i tabellen. Oktober månad inleddes och avslutades med oavgjorda matcher, men däremellan förlorade laget fem raka matcher. 1-2 i ligan mot Bristol City och Stockport följdes av samma resultat i LDV Vans Trophy mot Conference-laget Boston. Chesterfeld (0-3) och Tranmere (0-1) var ytterligare två förluster innan mat toll slut tog en poäng via 0-0 hemma mot Port Vale.

November månad inleddes med 2-0 hemma mot Wycombe i ligan. Helgen efter tog Wycombe revansch i FA cupen och vann med 4-1. Förra lördagens match mot Oldham slutade alltså 1-0.

Vinsterna i ligan har lett till att laget nu ligger på tionde plats i den jämna serien. Det är bara sju pinnar upp till QPR i toppen och man är bara en poäng efter Hartlepool, som just nu ligger på sista kvalplats.

QPR reser till County Ground med en nästintill skadefri trupp. Paul Furlong provades i reservlaget i veckan, men comebacken i ligan kommer att dröja till nästa helg medan Matthew Rose alltjämt går skadad.

Troligt är att Danny Shittu går in från start, att Terrell Forbes flyttas ut på högerbacken och att Richard Edghill inleder på bänken. Inträffar detta så börjar man med samma lag som avslutade mot Plymouth i lördags. Ett alternativ på mitten är att Gareth Ainworth spelar från start och Martin Rowlands flyttas in på mitten på bekostnad av Marcus Bean. Toligtvis bler det nog så att Bean fortsätter och att Ainsworth börjar på bänken. Andra spelare som är tänkbara inhoppare förre Swindonspelaren Eric Sabin och Richard Pacquette som gjort mål i reservlaget två matcher i rad.

Det kommer att bli en tuff match för QPR. Swindon verkar ha hittat formen igen och kommer att göra allt för att stoppa serieledarnas framfart. Mitt tips denna gång: Swindon 2, QPR 0.

Simon Ståål2003-11-21 14:20:00

Fler artiklar om QPR