Swindon Town - QPR 1-1 (1-0)

Rangers behåller serieledningen efter Rowlands sena kvittering!

Rangers lyckades få oavgjort i den svåra bortamatchen mot Swindon efter att Martin Rowlands kvitterat hemmaledningen i slutet av andra halvleken. Detta var en match som hade två ansikten, Swindon ägde första 45 minuterna men Rangers kom starkt i andra och kunde med lite tur tagit alla tre poäng med sig till London. Oavgjort var dock rättvist i en riktigt bra div-2-match!

Swindon och för övrigt hela södra England drabbades under lördagen av ett mäktigt skyfall och det var länge tveksamt ifall det skulle bli något spel över huvud taget. Efter inspektion så godkände trots allt domaren underlaget och matchen kunde spelas. Rangers mönstrade samma lag som det som startade mot Plymouth med ett undantag, Kevin McLeod hade fått en lättare ankelskada och ersattes av Eric Sabin som därmed fick ställas öga mot öga med sina tidigare lagkamrater från Swindon.

Rangers inledde matchen förtroendeingivande, Gino Padula låg bakom matchens första farlighet då han spelade upp bollen till Tony Thorpe, den senare spelade snett bakåt till Kevin Gallen som dock inte hittade målet. På andra sidan var Chris Day snabbt med på noterna när Tommy Mooney snappade upp en förlupen boll i Rangers straffområde. I den 12:e minuten fick hemmalagets David Duke ett mycket bra läge då han plockade upp en lyrboll i vänsterposition, som tur var så kunde Richard Edgill skära av luckan som blev och med hjälp av Chris Day så stördes Mooney så mycket att han sköt över.

I den 25:e minuten skaffade sig QPR sitt bästa läge i den andra halvleken då Gallen spelade fram Tony Thorpe som undvek offsidefällan, tyvärr för Rangers så gjorde Rhys Evans en strålande räddning på skottet men här borde Thorpe visat större lugn och satt chansen! I den 30:e minuten var det å andra sidan mycket nära att Swindon tog ledningen då Tommy Mooney prickade ribban, även returen blev mycket farlig men Hewlett slog bollen över. Swindon hade nu tagit över spelet helt och i den 38:e minuten fick Mooney en ny chans som även den räddades av Day. På den efterföljande hörnan sköt Mooney mot det övergivna Rangersmålet men Padula stod på mållinjen och kunde nicka bollen ribba och ut och det var nu bara en tidsfråga innan Swindon skulle göra mål Och en minut senare kom det, efter ett inlägg så lobbnickade Sam Parkin över en Chris Day som hade lämnat sin mållinje och därför inte hann tillbaka. 1-0 och helt rättvist då Rangersförsvaret nu mest liknande en hönsgård. Det var även nära 2-0 mot slutet av halvleken men Day räddade lyckligtvis skottet från Duke.

Ian Holloway gjorde två relativt väntade byten i halvtid, Eric Sabin, som inte haft någon strålande inledning fick ge plats för Gareth Ainsworth och Danny Shittu ersatte Richard Edghill. Hollway får delvis ta på sig ansvaret för det virriga Rangersspelet i första halvlek och frågan är om Sabin skulle ha spelat i denna match men det är väl lätt att säga när man har facit i hand.

Hursomhelst så var det ett helt annat QPR som kom ut till den andra halvleken. Thorpe kunde redan i ett tidigt skede ha kvitterat hemmaledningen men Rhys Evans räddade det låga skottet och lyckades även styra undan Beans uppföljning. I den 60:e minuten sköt Thorpe klockrent i stolpen efter det att hemmamålvakten gjort ett halvdant ingripande på ett inlägg. En minut senare så spelade Gallen fram Thorpe som än en gång gäckades av den duktige Swindonkeepern. Swindon var nu rejält pressade och i den 79:e minuten gav Rangerspressen resultat! Det var efter en rejäl kaos i Swindons straffområde som Martin Rowlands kunde snappa upp bollen och sätta den till stor glädje för de ca 2000 tillresta Rangerssupportrarna. Mot slutet av matchen bytte Rangers in Steve Palmer istället för Marcus Bean, Swindon kastade även de in ett tillskott i form av Rory Fallon i hopp om att få till ett segermål, det blev dock inga fler kassar i matchen och båda lagen verkade förhållandevis nöjda med det oavgjorda resultatet.

Swindon borta är en svår match, detta har Rangers fått erfara många gånger, inte minst under förra säsongen då de fick vända åter med 1-3 i baken. En poäng är därför helt OK för serieledarna som man ju fortfarande är, trots att Plymouth tog full pott i sin match. Nu väntar två raka hemmamatcher, först Sheffield Wednesday, där Swedish Hoops lär göra allt för att lyfta laget till seger, och sedan Hartlepool (inget dåligt lag, ligger strax under toppskiktet). 6 poäng i dessa två matcher kan ge Rangers det lilla försprång gentemot övriga lag man behöver inför de tuffa jul- och nyårsmatcherna! Champions by Christmas måste vara nästa delmål på vägen mot seriesegern, och visst ser det bra ut än så länge!