Lagbanner

Inför QPR - Sheffield W

Två av säsongens förhandsfavoriter möts.

Inför ett stort antal Swedish Hoops tar QPR på lördag sig an Sheffield Wednesday hemma på Loftus Road.

The Owls har, till stor del beroende på skador, inte motsvarat förväntningarna så här långt i höst. Inför helgens match saknas definitivt Terry Cooke, Paul Smith, Craig Armstrong, Paul McLaren, Matthew Hamshaw och Richard Evans. De två sistnämnda är borta hela säsongen. Även två av lagets målvakter, tidigare Malmö FF-spelaren Ola Tidman och Chris Stinger är borta till december varför 17-årige Robert Poulter eller 41-årige målvaktstränaren Eric Nixon kommer att agera back-up till trotjänaren Kevin Pressman.

Wednesday saknar också högerfotade backen/yttern Derek Greary på grund av avstängning. Finske landslagsmannen Shefki Kuqi är utlånad till Ipswich och kommer troligen att skriva på ett permanent avtal med dessa. Utlånad är också mittfältaren Alan Quinn. Quinn lånades ut till Sunderland i utbyte mot anfallaren Michael Reddy. Avtalet mellan klubbarna säger att de bägge skall återvända från lån samtidigt och då manager Chris Turner anser sig behöva Reddy i anfallet är det inte aktuellt att återkalla Quinn.

Sheffield Wednesday är annars fjärran från det lag som för fyra år sedan spelade i Premier League. Av de spelare som finns kvar i truppen märks främst målvakten Pressman och flexible backen Steve Haslam. Det namn i truppen som många känner igen är annars den nu 35-årige mittfältaren Robbie Mustoe, mest känd från sin tid i Middlesbrough.

QPR saknar fortfarande Paul Furlong och Matthew Rose. De bägge har börjat träna och kan komma att spela i reservlaget nästa vecka. Dennis Oli och Ben Walshe är utlånade medan Marc Bircham avtjänar en matchs avstängning. Kevin McLeod har tillbaka i träning efter sin skada och har stora chanser att gå in i startelvan igen.

Även Gareth Ainworth hoppas att på att få spela från start. Birchams avstängning leder troligen till att Martin Rowlands flyttas in från högerkanten till innermittfältet. Alternativet är att behålla Rowlands på kanten och sätta in Steve Palmer på Birchams plats. Skulle inte McLeod kunna spela är alternativen till vänster Ainworth eller Eric Sabin.

I backlinjen lutar det åt att Danny Shittu spelar från start. Detta innebär troligen att Terrell Forbes tar Richard Edghills plats som högerback och att denne får inleda på bänken. Kevin Gallen och Tony Thorpe känns självklara från start i anfallet. Som ersättare till dessa finns Richard Pacquette, som gjort mål i de tre senaste reservlagsmatcherna. Wes Daly gjode en bra insats i reservlaget i veckan och hoppas kunna få en plats bland avbytarna.

Det gäller för QPR att inte underskatta Wednesday. Laget har potential trots sin dåliga tabellposition och alla lag som kommer till Loftus Road i år vet med sig att de har allt att vinna. Loftus Road kommer att vara i det närmaste fullsatt och för att hålla hoppet uppe för tillresta Swedish Hoops så tippar jag att det blir förlust på ett snöpligt kontringsmål. QPR 0, Sheffield W 1.

Simon Ståål2003-11-28 14:59:00

Fler artiklar om QPR