Lagbanner

Queens Park Rangers - Sheffield Wednesday 3-0 (1-0)

QPR utklassade Wednesday inför mer än 17 000 åskådare.

Det förväntade toppmötet mellan QPR och Sheffield Wednesday slutade med att det blev spel mot ett mål. Gästerna mäktade endast med två avslut på hela matchen.

Ian Holloways laguttagning bjöd inte på några större överraskningar. Danny Shittu startade matchen i mittfösvaret och det blev Terrell Forbes som började som högerback. Mittfältets utseende var det som möjligen fick en del att höja på ögonbrynen. Gareth Ainsworth spelade på högerkanten och Marcus Bean fick Steve Palmer som kompanjon på innermittfältet medan Martin Rowlands spelade ute till vänster. Kevin McLeod inledde på bänken tillsammans med Richard Edghill, Richard Pacquette, Nick Culkin och lite överraskande Paul Furlong. Den sistnämnde förväntades inte tillbaka förrän till kommande helgs LDV match mot Brighton.

QPR förde matchen redan från början och efter knappa kvarten kom också ledningsmålet. Ett flertal Rangers-spelare tog sig i från sina markerare och bollen nådde en fristående Steve Palmer som nickade bollen förbi en chanslös Pressman i Owls mål.

Rangers fortsatte att föra spelet och de fåtaliga Sheffield-anfallen slutade antingen med att Carlisle bröt eller att linjedomaren vinkade för offside. Gallen och Rowlands hade varsin chans att utöka ledningen innan paus men bägge skotten gick precis utanför.

I ett försöka att åstadkomma mer framåt bytte Wednesdays manager Chris Turner ut anfallaren Proudlock i halvtid och ersatte honom med Grant Holt. Detta ändrade dock inte matchbilden särskilt mycket utan Rangers fortsatte att kontrollera matchen.

Chanserna fortsatte att avlösa varandra, men om bollen inte ändrade riktning på en försvarare så räddade Pressman gästerna.

Wednesday stod emot pressen fram till fem minuter före full tid då ett precist inlägg från Padula nådde en omarkerad Thorpe som nickade in 2-0.

På övertid kom sedan också 3-0 då Rangers efter ett sällsynt Wednesday-anfall kunde kontra genom Gallen och Thorpe. Gallen hittade till slut en fristående Kevin McLeod som iskallt bredsidade bollen förbi den utrusande Pressman.

QPR behåller nu serieledningen i minst två veckor. Kommande helg spelas andra omgången av FA cupen för de lag som är kvar. QPR och Brighton, som bägge blev utslagna i första omgången, möts på söndagen i LDV Vans Trophy. Det handlar om kvartsfinal i södra regionen. Genom att spela matchen på söndagen i stället för att spela mitt i veckan får man en jämnare fördelning på matchandet samt att man troligen lockar ett par tusen extra åskådare till Loftus Road.

Simon Ståål2003-11-30 20:02:00

Fler artiklar om QPR