Lagbanner

Inför QPR- Brighton

SvenskaFans bägge Division 2-klubbar kämpar om avancemang i LDV Vans Trophy.

Kommande helg är FA cup-helg för lagen i tvåan, om man nu inte är utslaget redan vill säga. Detta är fallet för såväl QPR som Brighton. Efter överenskommelse mellan de bägge lagen, Football League och den lokala polisen har man därför tidigarelagt kvartsfinalen i södra regionen (läs åttondelsfinalen) av LDV Vans Trophy. Matchen skulle ursprungligen spelats på tisdag, men genom att spela den redan på söndag får man en jämnare fördelning mellan matcherna samtidigt som man lockar tusentalet mer åskådare till Loftus Road. Att matchen spelas på söndag och inte på lördag beror på att Fulham spelar på Loftus Road då.

Det har spekulerats friskt i vilken typ av lag som de bägge tränarna kommer att ställa på banan. I de två inledande omgångarna har bägge klubbarna valt att spela med många reserver. Nu ligger matchen på en helg och det är inte så många lag kvar i turneringen. Därför känns det troligare att det blir två starka lag som ställs mot varandra.

Charlie Jonn på Brightons redaktion tippar att hans fiskmåsar kommer till W12 med ett i stort sett ordinarie lag.

Ben Roberts vaktar målet då Michel Kuipers fortfarande är borta med skador han ådrog sig i en bilolycka. Som back-up till Roberts fungerar 42-årige målvaktstränaren John Keeley.

Paul Watson gjorde comeback efter skada i onsdagens heta reservlagsmatch och ser ut att återfå sin plats i startelvan och Adam El-Abd och Adam Hinshelwood, som konkurrerat om platsen under Watsons frånvaro, får istället hoppas på en plats bland avbytarna. I övrigt förväntas samma mittbackar och vänsterback som i senaste ligamatchen få chansen.

På mitten får högeryttern Gary Hart tillbaka sin plats som han genom avstängning tappat till John Piercy. Nu är det nämligen Piercy som gått och blivit avstängd.Lånet från Fulham, Zesh Rehman, har varit sjuk i veckan och inleder troligen på bänken.

I anfallet återfinns naturligtvis målkungen Leon Knight. Som kollega får han Chris McPhee. Knight, som tidigare varit på lån I QPR vid två tillfällen avgjorde i augusti ligamötet på Withdean Stadium, som slutade 2-1 till Brighton med sina två mål.

Vad gäller QPR så är det klart att Gino Padula missar matchen på grund av avstängning. Richard Edghill är den troliga ersättaren. Backlinjen lär i övrigt få samma utseende som vi vant oss vid. Terrell Forbes till höger och Clarke Carlisle och Danny Shittu i mitten. Chris Day bedöms som tveksam för spel och ersättaren blir i sådana fall Nick Culkin, som vaktat målet i de två första matcherna i turneringen.

På mitten kan det komma att bli en del förändringar. Marcus Bean och Marc Bircham har stått över träningar i veckan på grund av mindre skador. Det är inte omöjligt att dessa vilas helt eller inleder på bänken. Detta innebär att Martin Rowlands flyttas in på mitten och spelar där tillsammans med Steve Palmer. Gareth Ainswoth och Eric Sabin inleder troligen på varsin kant då Kevin McLeod är tveksam till spel.

I anfallet kommer troligen Kevin Gallen och Tony Thorpe att forsätta, även om Richard Pacquette och framför allt Paul Furlong säkerligen är revanschsugna efter att ha blivit utvisade i onsdagens reservlagsmatch klubbarna emellan.

Furlong och Pacquette kommer att höra till de spelare som är alternativ för avbytarbänken tillsammans med ett par av ovan nämnda mittfältare och backen Warren Barton.
Skulle matchen vara oavgjord efter 90 minuter tillämpas den nya Silver Goal-regeln och därefter blir det avgörande på straffar.

Nu tror jag personligen inte att det går så långt. QPR har aldrig varit något cup-lag (med undantag av 1967 års lag) och det känns som om jakten på direktuppflyttning är viktigare. Mitt tips är QPR 0, Brighton 1 efter ett kontringsmål med knappa kvarten kvar att spela.

Simon Ståål2003-12-06 11:11:00

Fler artiklar om QPR