QPR - Hartlepool 4-1 (3-0)

Ny enkel hemmaseger för QPR - avståndet till lagen under uppflyttningsstrecket ökar!

Efter att ha behövt lita på sunkiga thailändska Internetcafeer under de senaste två veckorna så har jag så återvänt till vår kalla nord och det var med stor spänning man igår bänkade sig framför QPR World och en ny match mot sensationslaget Hartlepool. Bara det faktum att Rangers var skadefritt fick en nästan trilla av stolen, nästan misstänksamt mycket verkar gå de tvärrandigas väg just nu.. Nåja, detta gav Ian Holloway chansen att fullt ut kunna spela den bästa elvan men han bjöd ändå på några överraskningar. Nick Culkin fick för första gången chansen i ligan, Gareth Ainsworth håller f n Kevin McLeod utanför laget och Tony Thorpe gör detsamma med Paul Furlong, den senare kommer dessutom att påbörja en avstängning i nästa match.

Matchen inleddes i ett lugnt tempo och det dröjde till den 7:e minuten innan Rangers fick sin första chans, Kevin Gallen serverade Gareth Ainsworth som sköt från långt håll, skottet räddades dock av Jim Provett i bortamålet. På den andra sidan var Eifion Williams nära att glida igenom i den 10:e minuten, som tur var för hemmalaget så räddades man av linjedomarens korrekta offsideavvinkning. Ainsworth såg het ut i inledningen och i den 13:e minuten hade han en farlig nick på Steve Palmers inlägg, bollen gick dock över Hartlepoolmålet. Hartlepool gick ständigt i Rangers offsidefällor och i halvlekens mitt kunde QPR mycket väl ha tagit ledningen då Martin Rowlands nickade Gareth Ainsworths inlägg i ribban men målen skulle så småningom komma och dessutom flera på en gång. Kevin Gallen inledde fyrverkeriet i den 27:e minuten då Ainsworth slog en perfekt cross som "King Kevin" mötte perfekt med huvudet, 1-0! Rangers var heta nu och i minuterna efter målet höll Gareth Ainsworth på att göra 2-0 men detta skulle dröja ytterligare några minuter. Rangers fick en hörna som Padula slog, Provett kunde inte hålla bollen som trillade in i målet, snyggt av Gino som fick målet som dock egentligen var en liten målvaktstavla. I den 38:e minuten spelade Ainsworth återigen fram Gallen som nu gjorde 3-0, matchen var nu mer eller mindre avgjord.

Den andra halvleken inleddes som den första avslutades, nämligen med Rangerspress och Rangersmål. I den 50:e minuten slog Padula en frispark som Ainsworth mötte perfekt med huvudet, 4-0 och man börjande nu undra hur många mål Rangers skulle kunna göra innan matchen var över. Matchen dog också nu en smula och Hartlepool fick låna bollen lite mer, detta resulterade också i ett tröstmål i den 70:e minuten då Williams, som dittills varit den bäste Hartlepoolspelaren, placerade bollen bakom Culkin, detta var endast det tredje målet Rangers har släppt in på sina 11 hemmamatcher! Mot slutet bytte Holloway in McLeod och Paul Furlong till förmån för Gallen och Thorpe och mot slutet får även Matthew Rose komma in istället för Padula, bytena förändrar dock inget och matchen slutar 4-1, en enkel och stabil seger för Rangers!

QPR spelar den bästa fotbollen i serien just nu men Plymouth fortsätter också att vinna och ligger fortfarande hack i häl på QPR. Avståndet mellan de två och övriga lag ökade dock och Rangers har nu 5 poäng ner till tredjeplatsen. De tvärrandiga måste just nu vara en mardröm att möta, speciellt på Loftus Road där man är grymt effektiva. Samtliga spelare gjorde habila insatser i matchen mot Hartlepool men extra plus till Gallen som är inne i ett målstim just nu, samt Ainsworth som verkligen har bestämt sig för att han inte skall släppa sin plats i förstaelvan.

Serieledning, storsegrar i ligan, vidare i LDV Trophy, skadefri trupp, fina publiksiffror, det mesta är uppåt på Loftus Road just nu, återstår bara att få lite positiva news om ekonomin. Glöm dock inte att det återstår mer än hälften av matcherna, än är det en lång väg att vandra innan vi kan skriva ut div-1-biljetterna. Nu väntar härnäst två bortamatcher mot bottenlag för Rangers, Oldham och Notts County. Låt oss hoppas att ett formtoppat Rangers kan behålla skärpan och ta nya trepoängare i dessa matcher!