Oldham Athletic - QPR 2-1 (0-1)

Tredje ligaförlusten och tappad serieledning för QPR.

Rangers åkte på en något oväntad förlust mot bottenlaget Oldham , detta efter en mycket turbulent vecka där klubbens ekonomiska situation debatterats flitigt på webben och bland supportrarna. Jag tänker inte kommentera detta ytterligare här men det viktiga är nu att laget koncentrerar sig till 100% på det som skall ske på planen och struntar i turerna kring det finansiella.

Oldham fick inte den perfekta uppladdningen på matchen då managern, ex-QPR-spelaren Ian Dowie sade upp sig på fredagseftermiddagen, förra årets play-off-lag har ju inte direkt rosat marknaden under hösten.. Rangers drabbades också av oväntade avbräck då såväl Martin Rowlands som Clarke Carlisle fick kasta in handduken innan match. Matthew Rose fick nu starta i backlinjen och Palmer gick in på mittfältet istället för Bircham, även Chris Day var nu tillbaka i målet.

Rangers inledde matchen i högt tempo och man testade flera gånger Lee Pogliacomi i hemmamålet, skott från såväl Gareth Ainsworth som Kevin McLeod gick dock utanför. I den 16:e minuten hade Kevin Gallen en bra chans då han sköt från nära håll, Pogliacomi såg dock säker ut i målet och avvärjde Rangersattackerna. I den 20:e minuten slog så Gino Padula en bra avvägd hörna som Palmer nickade i stolpens utsida, hemmalaget var nu pressat och även alla försök till motattacker från Oldhams sida avvärjdes relativt enkelt. Kevin McLeod hade ytterligare en bra chans minuterna senare då han nöp till på en hörna, dock inte bättre än att bollen gick över målet.

Oldham skaffade sig sin första riktiga chans då man i den 27:e minuten spelade fri Jermaine Johnson på kanten, Chris Day var dock med på noterna och fick bort bollen från det farliga området. Minuten senare kom matchens första mål, Gareth Ainsworth tog sig fram på kanten och slog ett perfekt inlägg som Tony Thorpe mötte perfekt, 1-0. Rangers malde på och skaffade sig sånär en 2-0-ledning i momentet senare då Thorpe serverade Gallen. En hemmaförsvarare hann dock emellan och lyckades rensa undan bollen till hörna. Mot slutet av halvleken hade först Marcus Bean en utmärkt möjlighet att sätta tvåan innan Tony Thorpe avslutade en stark QPR-halvlek med att sätta bollen i stolpen. Första 45 målmässigt och spelmässigt klart till QPR som spelade som kan förväntas av serieledare, täta bakåt och vassa framåt.

Oldham måste ha käkat taggtråd eller något annat i paus för man kom ut som ett helt annat lag i andra samtidigt som Rangers uppträdde mer osäkert än tidigare. David Eyres och Johnson kombinerade snyggt redan i inledningen och hemmalaget skaffade sig ett antal hörnor som bidrog till att man kunde sätta QPR under press. Åtta minuter in på halvleken sköt Eyre ett farligt skott som skruvade sig just utanför Chris Days stolpe. Tony Thorpe stack emellan med en chans i den 56:e minuten men Oldham ägde nu matchen och kvitteringen skulle komma tio minuter senare. Chris Day räddade den första Oldhamchansen men tyvärr studsade bollen på en QPR-försvarare och hamnade hos Ernie Cooksey som enkelt kunde nicka in 1-1. Oldham var nu glödheta och det kunde ha blivit 2-1 redan minuterna senare då Jermaine Johnson rundade Chris Day, Matthew Rose kunde dock hindra bollen från att gå in i det övergivna målet. Ian Holloway bytte nu in Marc Bircham istället för Steve Palmer men detta ändrade inte matchbilden så mycket även om Rangers lyckades bromsa den värsta anstormningen. Med 5 minuter kvar av matchen så kom dock hemmalagets segermål, även denna gång lyckades QPR-försvaret inte få bort en målvaktsretur och John Eyre rakade in bollen till stor glädje för publiken minus ca 1500 Rangersfans. Inte ens fyra minuters tilläggstid kunde hjälpa QPR att unvika årets tredje ligaförlust, typiskt nog vann såväl Plymouth och Barnsley vilket innebär att Argyle toppar ligan två poäng före QPR som i sin tur har ett fyrapoängsförsprång till trean Barnsley.

Även om 1-1 kanske hade varit ett rättvist resultat då lagen ägde varsinn halvlek så har Rangers sig själva att skylla för förlusten. Man borde ha haft en större ledning i paus, nu fick Oldham en flygande start på den andra halvleken samtidigt som frånvaron av Clarke Carlisle blev mer uppenbar efter paus, Matthew Rose har ännu inte fått upp det matchtempo han behöver för att kunna mäta sig med Clarkie. Det är dock ingen fara på taket, förluster kommer lite då och då, det gäller bara att se till att de inte kommer för ofta. Nu väntar en ny bortamatch mot ett bottenlag, Notts County fick storstryk mot Plymouth igår och förhoppningsvis kan QPR ta denna förlust på rätt sätt och spöa County på "Boxing Day". För övrigt så vill jag passa på att önska alla QPR-fans en riktigt god jul men glöm inte att det är match igen på annandagen..:-)