Lagbanner

Inför Notts County - QPR

Rangers ställs mot bottenlaget Notts County på "Boxing Day" - kan man återta serieledningen?

På grund av Svenska Fans serverproblem så kommer denna införrapport något sent, ber om ursäkt för detta

Det är ett av influensa drabbat Rangers som beger sig till Nottingham för match mot bottenlaget Notts County, i skrivande stund föreligger frågetecken för 5 av spelarna, dessutom är ju som bekant Richard Pacquette och Paul Furlong avstängda. Det svänger snabbt när det gäller QPR, för ett par omgångar sedan kunde man glädja sig åt en helt skadefri trupp men nu befinner sig återigen Ian Holloway i ett läge där han måste tänka till ordentligt för att kunna mönstra ett slagkraftigt lag på planen.

Matchen mot County på annandagen är den sista innan serien vänder, QPR kommer att fira "halvtid" på direktuppflyttningsplats men gör man det som serieledare eller som tvåa? Oldham borta visade att laget är sårbart, speciellt när nyckelspelare som Clarke Carlisle saknas och Notts County lär bli en hård nöt att knäcka. Senast lagen möttes var i påsk (inför bl a Swedish Hoops påsekresenärer), då vann Rangers enkelt med 2-0 efter bl a en snygg Langleyfrispark i slutskedet. Sedan dess har ligans äldsta klubb verkligen hängt på fallrepet ekonomiskt och man var faktiskt nära att gå under men räddades i sista stund av tillkommande finansiärer. Laget kämpar dock i botten och ligger för närvarande på nedflyttningsplats med 5 segrar, 5 oavgjorda och 12 förluster. Inför matchen mot QPR så får man tillbaka en av sina bästa målskyttar, Clive Platt och det enda frågetecknet står för tidigare Rangers-spelaren Ian Baraclough som har en lättare benskada, han kommer att testas på juldagen. Förutom den återkommande Platt så bör de tvärrandiga se upp för Paul Heffeman som hittils gjort 7 mål på 25 matcher.

Den senaste sjukdomsbulletinen rapporterade att Clarke Carlisle, Richard Edghill, Matthew Rose, Marcus Bean och Martin Rowlands alla drabbats av flunsan men det är väl troligt att några av spelarna kan delta i matchen på Meadow Lane. Läget gör det dock svårt att spekulera i en eventuell laguppställning men de största problemen lär uppstå på mittfältet samt på den fjärde backplatsen ifall nu både Rose och Carlisle tvingas avstå spel. Thorpe och Gallen tar plats på topp och deras nuvarande form gör att avsaknaden av Furlong och Pacquette inte känns så allvarlig.

Serien är nu inne i ett mycket viktigt skede och kan Rangers behålla det lilla poängmässiga försprång man skaffat sig gentemot lagen under strecket så är det en stor fördel. Min känsla är också att det hysteriskt formtoppade Plymouth förr eller senare kommer att börja tappa poäng lite här och där så chansen att ta täten i serien är nog god för QPR. Nu gäller det dock först att koncentrera sig på Notts County borta, jag tror på en tät match men att QPR:s tyngd samt revanschvilja efter den onödiga bortaförlusten mot Oldham avgör. 2-0 efter mål av Thorpe och Gallen blir mitt tips!

Fredrik Montgomery2003-12-26 10:10:00

Fler artiklar om QPR