Notts County - Queens Park Rangers 3-3 (2-2)

Slarvigt försvarsspel kostade viktiga poäng

QPR fick nöja sig med en poäng borta mot Notts County och det var nära att det inte blev någon alls.

Efter 0-3 mot Plymouth i förra omgången gjorde hemmalagets manager Billy Dearden ett antal förändringar i sin startelva och tre rutinerade spelare, Caskey, Fenton och Stallard förpassades till bänken. Tillbaka i startelvan var bland annat Clive Platt, som missat de två senaste matcherna på grund av avstängning.

Ian Holloway gjorde även han förändringar i laget. Clarke Carlisle, Marc Bircham och Martin Rowlands var tillbaka från start på bekostnad av Matthew Rose, Marcus Bean och Gareth Ainsworth som fick inleda på bänken tillsammans med Eric Sabin och Nick Culkin.

Matchen började i ett piggt tempo och redan i den andra minuten fick Rangers en frispark på vänsterkanten. Padulas utåtskruvade inlägg kunde bara halvklaras av Countys försvar och bollen hamnade hos Rowlands på Rangers högerkant. Rowlands låga inlägg gick mot Danny Shittu som kyligt hoppade över bollen och släppte den vidare till en fristående Steve Palmer. Palmer tog god tid på sig och sköt sedan bollen upp i målvakten Mildenhalls vänstra kryss.

County replikerade dock kvickt. En lång frispark från Mildenhall nådde Baldry som nickade ner bollen till Platt. Platt kontrollerade bollen och sköt ett skott som Chris Day i målet inte kunde hålla och Paul Heffernan var först på returen och kunde slå in kvitteringen.

Knappa fem minuter senare tog QPR åter ledningen. Clarke Carlisle bröt fram och slog ett inlägg mot Tony Thorpe på första stolpen. Thorpes nick träffade försvararen Richardson och bollen hamnade i County-buren.

Rangers började föra spelet, men County stack upp i ett par farliga kontringar och både Heffernan och Platt oroade Rangers försvar.

Efter tjugo mintuers spel spelade Thorpe fri Kevin Gallen. Gallens hårdea skott räddades dock snyggt av Mildenhall.

I stället för utökad Rangersledning så kvitterade County igen genom Heffernan. Anfallaren snurrade upp Shittu och sköt sedan bollen mellan Day och dennes främre stolpe.

QPR och Kevin Gallen hade ett par chanser att ta ledningen igen innan halvtidsvilan men efter lite tur för hemmaförsvaret och en bra räddning från Mildenhall så stod det fortfarande 2-2 när domare Friend blåste för de första 45 minuterna.

Hemmalaget inledde andra halvlek bäst och Baldry och förre Rangersspelaren Ian Baraclough tvingade Chris Day till ett par bra räddningar innan Terrell Forbes räddade Platts nick på mållinjen.

Med knappa kvarten kvar av ordinarie tid fick County en straff då Carlisles till synes korrekta glidtackling på en frispelad Heffernan bedömdes som ojuste. Heffernan fick chansen att göra sitt första hat-trick i ligan och gjorde inget misstag.

I jakten på en kvittering byttes Steve Palmer ut mot Eric Sabin. Sabin intog en offensiv roll på kanten medan Rowlands flyttades in i mitten. Gareth Ainsworth, som hade avlöst Kevin McLeod strax innan Countys ledningsmål, var lika offensiv på sin kant.

QPR tycktes dock inte hitta någon väg igenom Countys försvar, men efter en av de tre tilläggsminuterna fick Rangers ett inkast på vänsterkanten. Hemmaförsvaret fick inte bort bollen som till slut hamnade hos Gallen som iskallt nickade bollen i nät och räddade en poäng.

Som matchen utvecklade sig skall Rangers vara nöjda med en pinne, men det får inte bli för många poängtapp då serieledande Plymouth liksom trean Barnsley vägrar förlora.

Nästa match spelas redan nu på söndag och måste bara vinnas. Colchester står för motståndet och arenan är Loftus Road.