Lagbanner

Inför QPR - Colchester

Efter en poäng på två matcher är det dags för QPR att börja vinna igen, men Colchester har ställt till det förr.

Två dagar efter att ha räddat en poäng på tilläggstid mot Notts County möter QPR Colchester United hemma på Loftus Road.

Colchester är ett av seriens mest anonyma lag, men detta hindrar inte att laget har ett troget svenskt följe. Paul Andersson på den svenska supportersiten www.barside.com säger så här inför matchen:

Colchester United har återigen slagit experterna på fingrarna. Laget som säsong efter säsong är favoriter till att åka ur har faktiskt klarat sig kvar i division 2 för sjätte säsongen.

I år har det dessutom gått otroligt bra för The U's. För närvarande ligger Essex-laget på femte plats, åtta poäng efter ledarna Plymouth och sex poäng efter QPR (skrivet innan omgång 23, Luton hemma 26/12).

I ligacupen blev det förlust i andra omgången mot Rotherham från division 1. Det har gått bättre i LDV där det, liksom för QPR, väntar area-semifinal i januari. FA-cupen har även den gått över förväntningarna. Match i tredje omgången mot
Accrington Stanley och en fjärde omgång borde inte vara omöjligt att nå.

Manager Parkinson har fått till ett tekniskt men framför allt ett kämpande lag som inte ger upp i första taget. Något som QPR fick känna på i början av säsongen då det blev 2-2 i mötet hemma på Layer Road.

Det som skiljer årets Colchester mot förra säsongens är främst de inlånade spelarna. Försvararen Liam Chilvers (Arsenal) samt mittfältarna/anfallarna Rowan Vine (Portsmouth) och Craig Fagan (Birmingham). Samtliga har valt att stanna säsongen ut och det har lyft laget otroligt mycket. Wayne Andrews var en annan lyckad värvning inför säsongsstarten. Han har, liksom anfallskollegan Scott McGleish, hittils gjort tio mål. Rowan Vine är trea på åtta mål.

För första gången på flera säsonger är det faktiskt inte helt självklart vilka spelare som är givna i laget. Konkurransen är hård och avbytarbänken ser faktiskt riktigt bra ut. Spelare som blir inbytta är inte längre utfyllnad.

Trots divisionens särklassiskt sämsta hemmasnitt är ekonomin under kontroll. The U's har ett uselt snitt på ca 3.800 och det ger inget större svängrum för att ta in kända spelare med bra löner. De flesta U's supportrar håller nog med, om än motvilligt, att laget inte har så himla mycket i "Ettan" att hämta. Hur som helst är det kul att vara med och slåss i toppen efter sex år av krigande runt nedflyttningsstrecket.

The U's har gått något sämre de sista veckorna men ligger trots förluster mot Rushden och Plymouth trea i formtabellen. Personligen är jag otroligt nöjd med en poäng borta mot QPR men visst vore det trevligt att överraska med en vinst... ...Eventuellt ställer man upp med en något defensivare uppställning än normalt. Detta beror nog på hur man värderar matchen. Antingen blir det full fart framåt eftersom det ändå är budgeterat för en förlust eller så blir det lite mer snålspel och en poäng i sikte.


På annandagen spelade Colchester bra mot Luton på hemmaplan men fick nöja sig med 1-1 efter att Marlon Beresford i Lutons mål gjort en kanonmatch. I matchen fick laget klara sig utan yttern Karl Duguid, som skadade sig på träningen före matchen. Laget verkar också ha tagit sig igenom matchen mot Luton utan att få några spelare skadade, vilket kan leda till att samma elva får chansen igen.

QPR tappade efter dåligt försvarsspel poäng borta mot Notts County. Troligen bedöms detta som olycksfall i arbetet för den annars så stabila backlinjen och mycket pekar på att de får förtroendet igen.

På mittfältet fick Steve Palmer och Marc Bircham chansen och den ofta ifrågasatte Palmer svarade genom att återigen göra mål efter en fast situation. Det är dock inte konstigt om två matcher på tre dagar blir tufft för 35-årige Palmer och att han därför vilas till förmån för unge Marcus Bean.

I anfallet är alternativen återigen begränsade då Paul Furlong och Richard Pacquette fortfarande är avstängda. Duon Kevin Gallen och Tony Thorpe gjorde varsitt mål (Thorpes bedömdes visserligen som självmål) och kommer att starta matchen.

Begränsat med spelare eller inte. QPR måste börja vinna igen för att hänga på ledarna Plymouth och för att inte låta lagen precis bakom komma i kapp. Skall laget vara med och slåss om en plats i ettan så får det inte bli någon formsvacka nu.

Dock tror jag att Colchester kan överraska och blir det första bortalaget utanför Premier League som vinner en match på Loftus Road i år. QPR: 1, Colchester 2.

Simon Ståål2003-12-27 11:24:00

Fler artiklar om QPR