QPR - Colchester United 2-0 (1-0)

QPR återigen ett vinnande lag - slog enkelt ett decimerat Colchester.

Rangers slog tillbaka Colchester i dagens toppmatch på Loftus Road, segern skrevs till 2-0 och QPR var egentligen aldrig hotade, speciellt efter det att bortalaget reducerats till 10 man en bit in på första halvleken.

Man kände viss nervositet inför denna match, skulle Rangers ha kommit över de mindre goda insatserna mot Oldham och Notts County och hade den julflunsa halva laget drabbats av lagt sig? Ian Holloway mönstrade ett väntat lag, det enda riktiga frågetecknet rätades ut i och med att Marcus Bean tog den sista mittfältsplatsen från lagkapten Palmer. Kevin Gallen och Tony Thorpe var självskrivna på topp på grund av Furlongs och Pacquettes avstängningar, som för övrigt avslutades i och med denna match.

Rangers började sin vana trogen bäst hemma på Loftus Road och anföll med hela laget mot Colchesters mål. Martin Rowlands svarade för hemmalagets första riktiga målchans då han sköt, Colchesters målvakt Simon Brown lyckades dock tippa bollen över ribban. Innan dess hade dock Colchesters Craig Fagan nypt till på volley direkt på ett inkast, Chris Day var dock på sin vakt. Danny Shittu hade en mindre bra dag i matchen mot Notts County men i denna match var det den gamle Danny som var tillbaka och han var också den som stod för förspelet till Rangers ledningsmål. Shittu tog sig fram i straffområdet i matchens 12:e minut och spelade bollen snett bakåt till Kevin Gallen som inte gjorde något misstag. 1-0 till QPR och Kevin Gallens 10:e ligamål!

I den 17:e minuten tvingades Colchester byta ut Scott McGleish efter att denne drabbats av en huvudskada, Wayne Andrew ersatte. Colchester skapade nu några halvchanser, framför allt orsakade av virrigt uppträdande av Rangers försvarslinje, Day klarade dock situationerna bra. Marc Bircham hade även han en bra chans men placerade tyvärr bollen vid sidan om Colchestermålet. I den 33:e minuten inträffade så det som kanske delvis avgjorde matchen. The U:s kapten Karl Duguid stämplade Marc Bircham fult utanför straffområdet och tvingades lämna planen. Marc Bircham försökte direkt dra nytta av det numerära överläget och kom så när igenom Colchesters försvarslinje i den 35:e minuten. Halvleken slutade dock 1-0 till Rangers, rättvist så långt.

QPR kom ut till den andra halvleken, fast beslutna att slå vakt om sin ledning men inte helt oväntat hade man svårt att utnyttja sitt numerära överläge. Istället var det Colchesters Kemal Izzet som sköt över på en snygg passning från Sam Stockley och hemmafansen började bli oroliga. De lugnade sig dock betänkligt då Rangers i den 57:e minuten dubblade din ledning. Chris Day skickade upp en lång boll mot mitten som studsade över Colchesters backlinje och nådde Tony Thorpe. Den senare nicklobbade snyggt över Simon Brown och detta mål avgjorde matchen definitivt. Rangers bevakade nu mest sin ledning och matchen dog en smula då båda lagen nu mest tävlade om att sparka bollarna högst och längst utan att detta ledde till något. Mot slutet var såväl Kevin Gallen som Rowan Vine i bortalaget dock nära att näta men de båda målvakterna var med på noterna. Colchester kunde även ha fått en andra utvisning på halsen då Craig Fagan först gick hårt åt Bircham så denne tvingades lämna planen och därefter placerade en armbåge i Padulas ansikte. Fagan klarade sig dock undan ett rött kort denna gång men större delen av de ca 15.000 åskådarna kunde ändå vända hem belåtna inför en inte så vacker men ändå effektiv QPR-seger.

Härligt att se att Rangers lyckades komma tillbaka efter några mindre bra insatser, nu hade man också bättre lycka med övriga resultat då såväl Barnsley som Brighton gick på pumpen i sina matcher, man har nu fem poäng ner till tredjelaget Bristol C men fortfarande 4 upp till det återigen vinnande Plymouth. Gallen och Bircham gjorde vassa insatser och backlinjen var bättre än mot Notts County även om det ibland ser en smula bräckligt ut. Det skall även bli intressant att se hur Holloway resonerar vid uttagningen av sina forwards i fortsättningen, det är inte lätt att peta Gallen och Thorpe som konstant gör viktiga mål framåt. Härnäst väntar en ny hemmamatch, mot Rushden & Diamonds (3/1), inte kan väl de hota QPR:s formidabla hemmafacit?

Till slut får jag önska alla QPR-fans ett riktigt gott nytt 2004. Det gångna året var ett riktigt bra Rangersår men under -04 vågar iallafall jag hoppas på att de tvärrandiga sätter pricken över i:et och tar steget upp till ettan. Det ser iallafall bra ut så här långt....