Lagbanner
Andre Gray in på lån och Todd Kane lämnar
QPR lånar in Andre Gray in från Watford under resten av säsongen

Andre Gray in på lån och Todd Kane lämnar

Transferfönstrets sista dag blev odramatisk på Loftus Road och de förväntade flyttarna blev av

Efter några veckors spekukationer gjorde QPR under tisdagskvällen klart med lånet av Watfords anfallare Andre Gray. 30-åringen lånas in resten av säsongen för att skapa bredd och konkurrens till Charlie Austin och Lyndon Dykes.

Gray, som under året landslagsdebuterat för Jamaica, inledde sin karriär i Shrewsbury och flyttade 2013 till Luton, då hemmahörande i Conference (dagens National League). Här blev det 47 mål på två säsonger innan flyttbussen gick till Brentford. Gray fortsatte att hitta målet i Hounslow och drygt ett år senare blev Burnley nästa klubbadress. Med 23 mål sin första säsong bidrog Gray starkt till Burnleys avancemang till Premier League 2016. Ett år senare betalade Watford 3,6 miljoner pund för honom. Även på Vicarage Road fick han gott om speltid och gjorde en del mål, men med lite lägre frekvens än tidigare. Detta innebar att när Watford nu är tillbaka i Premier League så anses Gray inte räcka till och han lånas därför ut till QPR under säsongen.

Grays ankomst innebär att QPR lånar ut Charlie Kelman till Gillingham under återstoden av säsongen. 19-åringen har gjort en del inhopp i Championship och startat en match i Ligacupen, men får nu chansen till mer regelbunden seniorfotboll.

En annan spelare som lämnar QPR är Todd Kane. Högerbacken hamnade i frysboxen i slutet av förra säsongen då han gjorde uttalanden som fångades upp på video där han kritiserade lagkamraten Osman Kakay. Nu klubbadress blir nu Coventry, men transfersumman lär inte vara i närheten av de 13 miljoner pund som han i den läckta video hävdade att Sheffield United bjöd för honom när han tillhörde Chelseas U23 för några år sedan.

Slutligen så lånar QPR ut U23-lagets mittfältare Amrit Bansal-McNulty till Crawley, hemmahörande i League Two, t.o.m. den 3 Januar.i

Simon Ståål2021-09-01 13:00:00

Fler artiklar om QPR