Lagbanner
Charlie Austin är tillbaka hos QPR
Charlie Austin är tillbaka i QPR. Klubben lånar honom av West Bromwich under vårsäsongen.

Charlie Austin är tillbaka hos QPR

Anfallaren ansluter på lån under vårsäsongen

Timmar efter förlusten mot Fulham i FA Cupens tredje omgång kom beskedet från QPR att anfallaren Charlie Austin lånas in från West Bromwich säsongen ut och kvällen blir därmed inte lika dyster.

31-årige Austin inledde karriären på lägre nivå i hemstaden Hungerford och via Poole Town blev Swindon, 2009, den första klubben där han kunde spela fotboll på heltid. I januari 2011 hade han noterats för 37 mål på 63 matcher i liga och cup för Swindon och tog då ett kliv upp i seriepyramiden efter att Burnley betalat runt 1,2 miljoner pund för hans signatur.

Efter en blek första vår i Burnley fann Austin sig tillrätta i Championship och de två kommande säsongerna svarade han för totalt 44 mål på 76 matcher. QPR, då under ledning av Harry Redknapp, betalade då dryga 4 miljoner pund och Austin skrev på ett treårskontrakt.

Trots viss skadefrånvaro blev det totalt 20 mål på 37 tävlingsmatcher då QPR kvalade sig upp i Premier League 2014. Även om säsongen blev en besvikelse för klubben, som åkte ur, så stod Austin för 18 mål på 36 matcher och slutade fyra i Premier Leauges skytteliga.

Sommaren 2015 lade Leicester ett bud som sades ligga på 12 miljoner pund, men QPR ville ha 15 och Austin blev kvar under hösten och stod för ytterligare nio mål innan han återvände till Premier League efter att Southampton kom undan med reapriset 4,7 miljoner pund, då Austin bara hade ett halvår kvar på sitt kontrakt.

Austin spelade för Southampton fram till förra sommaren då han efter drygt 75 matcher och 20 mål och spel Europa League flyttade till West Bromwich och deras jakt på Premier League. Han bidrog med 11 mål och laget gick som bekant upp igen. Under hösten har det dock inte funkat och det dröjde till december innan han fick någon speltid, då genom fem inhopp, och för att få speltid så blir det alltså nu QPR under våren. Denna gången handlar det dock inte om jakt på Premier League, utan nu gäller det att stanna kvar i ligan.

QPR har efter förlusten tidigare i dag tio raka matcher utan vinst och väldigt svårt att göra mål. Förhoppningsvis är Austin lösningen på detta, men att han kan spela 90 minuter varje match till en början skall vi nog inte förvänta oss. Bra är i varje fall att det kommer in en spelare som känner till klubben och inte bara kan bidra med mål, utan även med rutin.

Austin är spelklar till tisdagens bortamatch mot Luton och kommer att spela med nummer 45 på tröjan.

 

Simon Ståål2021-01-09 21:45:54

Fler artiklar om QPR