Lagbanner
Charlie Austin är tillbaka i QPR
Charlie Austin återvänder till QPR

Charlie Austin är tillbaka i QPR

Under onsdagen blev det klart att Charlie Austin återvänder till QPR. Nu på ett permanent kontrakt som räcker över säsongen 22/23.

Dom flesta (om inte alla?) känner väl till historien om muraren som fick chansen att provspela för Swindon 2009 och därmed blev professionell fotbollsspelare. Han köptes sedan av Burnley som i sin tur accepterade en övergångssumma från Hull i juli 2013 men övergången sprack då han inte klarade den obligatoriska läkarundersökningen, det är vi glada för. Det blev 2,5 säsonger i QPR för Austin där han gjorde 48 mål på 89 matcher innan han köptes av Southampton. Men varken där eller i West Bromwich har det blivit någon succé. 31 mål på 126 matcher är inte den Charlie vi känner.

Han kom tillbaka på lån i vintras och var en starkt bidragande orsak till tabellklättringen laget gjorde under den andra halvan av säsongen. Inte bara för sina 8 mål utan också för inställningen och ledaregenskaper han visade trots att han ”bara” var på lån. Många trodde nog att vi hade sett det sista av honom i den tvärrandiga tröjan men följer man honom på sociala medier vet man hur mycket hela familjen Austin brinner för QPR.

WBA hade en option att förlänga Austins kontrakt med ett år men valde att avstå. Det fanns fler intresserade klubbar men han säger till officiella hemsidan att valet av QPR kändes bäst för honom och familjen. En familjär klubb som passar honom bra och han ser med tillförsikt fram mot den kommande säsongen.

Mark Warburton är förstås också väldigt nöjd. Charlie hade en stor betydelse på och vid sidan om planen under vårsäsongen. Han har varit med på högsta nivån och vet vad som krävs för att lyckas. Han ställer höga krav på alla och är inte sen att tala om när någon inte håller rätt nivå. Att han valde oss fast han hade andra erbjudanden säger mycket om honom som person, men också att klubben är på rätt väg.

Nu återstår bara Stefan Johansens signatur så har vi signat alla 4 lån som gjorde våren så framgångsrik. Få se om det går att ro i land

Jörgen Tjärnström2021-06-02 17:57:08
Author

Fler artiklar om QPR