Lagbanner
Daniel Tozser och Cole Kpekawa lämnar QPR
Jimmy Floyd gör plats i truppen

Daniel Tozser och Cole Kpekawa lämnar QPR

Under the Deadline Day gjorde QPR sig av med två spelare, en överflödig 30+ mittfältare och en lovande 20-årig back som varit i klubben sedan dagis. 31-årige Daniel Tozsers kontrakts rivs och han återvänder hem till Ungern och Debrecen medan lovande vänsterbacken Cole Kpekawa säljs till Championship konkurrenten Barnsley.

I en klubb med hög spelaromsättning och en svag ungdomsverksamhet som QPR så vill supportrar gärna se att en spelare från det egna leden äntligen ska ta steget upp i A-laget. Men precis som så många gånger förut så vågade klubben inte fullt ut ge den lovande talangen chansen och precis som vanligt slutade det i ett par strömatcher, ett par intetsägande utlåningar (Leyton Orient, Colchester, Portsmouth) innan det var tack och hej. Det stora skillnaden den här gången är att talangen går till en ligakonkurrent för en slant och inte hamnar ute i yrkesspelarnas massarbetslöshet.

Under säsongen 2015/2016, som självdog i januari för QPRs del, så fanns det gott om chanser för unga spelare att få visa upp sig, men det var först i de sista matcherna som Kpekawa med fler fick lite speltid, lite extra märkligt kan tyckas då alternativet var inlånade Paul Koncheskey.

Under sommaren värvades Brentfords lovande lagkapten Jake Bidwell till vänsterbackspositionen, så förmodligen hade Cole Kpekawas chanser till speltid varit ganska begränsade, men det är alltid tråkigt att se en kille som varit klubben trogen mer än halva livet försvinna. Nu får man istället förlita sig till skadebenägna Jack Robinson som gjort 1 match i QPR sedan han kom till W12 för två år sedan som backup till Bidwell. Totalt blev det 9 A-lagsmatcher för Kpekawas om nu som sagt går till Barnsley för en okänd summa.

Däremot gråter förmodligen inte så många blod över QPRs beslut att låta 31-årige mittfältare Daniel Tozser riva sitt kontrakt för att återvända hem till Ungern och Debrecen. Tozser kom förra sommaren på free transfer med Watford som senaste adress. Det blev totalt 17 matcher i tvärrandigt och han fick inte direkt någon större uppskattning av supportrarna. Med dagens tuffa konkurrens på femmannamittfältet så hade det blivit ytterst begränsat med speltid för ungraren.

Under the Deadline Day blev det även klart att mittfältaren Brandon Comley och anfallaren Reece Grego-Cox bara går ut på lån till League 2-klubbar fram till januari. Comley går till Grimsby Town och Greco-Cox Newport. Sedan tidigare är Darnell Furlong och Michael Doughty utlånade till Swindon (League 1) och Jay Emanuel-Thomas utlånad till Gillingham, också i League One.

Henrik Swende2016-08-31 22:41:13
Author

Fler artiklar om QPR