Lagbanner
Dansk mittfältare till QPR

Dansk mittfältare till QPR

Nicolas Madsen byter belgiska ligan mot Championship

Efter en dryg veckas spekulationer preseterade QPR under fredagen Nicolas Madsen som sitt senaste nyförvärv. 24-årigen lämnar därmed Westerlo i den belgiska högstaligan efter två säsonger.

I vanlig ordning offentliggörs inte övergångssumman, men enligt väl insatta West London Sport så skall den vara runt två miljoner pund. QPRs nya policy att inte heller offentliggöra kontraktslängden tillämpas även här.

Madsen är innermittfältare och eftet att ha inlett som pojklagsspelare i de lokala klubbarna Marienlyst och Næsby kom han som 14-åring till Midtjylland, som är en av Danmarks toppklubbar. Han debuterade i en cupmatch som 18-åring har även gjort landskamper på U17, U18, U19 samt U21-nivå.

Efter att ha spelat Champions League och kommit tvåa i ligan med Midtjylland säsongen 20/21 flyttade Madsen till Nederländerna och Herenveen på lån under 21/22. Därefter betalade Westerlo runt en miljon Euro för hans tjänster. Under sina två hela säsonger i Belgien har Madsen haft en ordinarie plats centralt på mittfältet och förra säsongen var han med sina 14 mål i liga, cup och slutspel lagets bäste målskytt.

Den belgiska ligan startade för en knapp månad sedan och Madsen spelade innan flytten samtliga Westerlos fyra matcher från start och den senaste så sent som i söndags. Det är alltså ingen spelare i behov av en förlängd försäsong som kommer till W12, utan Madsen säger snarare till QPRs officiella hemsida att han aldrig varit i bättre fysisk form än vad är just nu är i.

Då Brexit innebär extra pappersarbete i form av visum och arbetstillstånd är Madsen inte spelklar ännu, utan han får vänta lite med debuten i tvärrandigt. Hans ankomst har ökat på spekulationerna om utlåning av någon av truppens yngre spelare och den som nämns mest är Elijah Dixon-Bonner, som sägs vara intressant för en handfull klubbar i League One och League Two.

När Madsen väl blir spelklar så kommer han att spela med nummer 24 på tröjan.

 

Simon Ståål2024-08-23 22:29:18

Fler artiklar om QPR