2018-03-10 16:00

QPR - Sunderland
1 - 0

Eze matchhjälte mot Sunderland

Eberechi Eze fick för första gången chansen i startelvan och gjorde sitt första ligamål för QPR när Sunderland besegrades med 1-0 på Loftus Road.

Ian Holloway gjorde bara en ändring från start jämfört med laget som kryssade mot Derby. Eberechi Eze tog plats i anfallet med Matt Smith och Paul Smyth, medan Conor Washington fick börja på bänken. I övrigt började Alex Smithies i målet, fyrbackslinjen bestod av Jake Bidwell, Jack Robinson, Nedum Onuoha och Darnell Furlong, och på mittfälttet Luke Freeman, Josh Scowen och Massimo Luongo.

Första halvleken slutade mållös, faktum är att inget av lagen sköt ett enda skott på mål. I halvtid tvingades QPR till ett byte då Jack Robinson utgick med en lårkaka och ersattes av Joel Lynch.

Strax efter halvtidsvilan blev gästernas målvakt Luke Steele utvisad efter en avsiktlig hands utanför straffområdet och man bytte då ut den svenska U21-spelaren Joel Asoro mot den före detta QPR-målvakten Lee Camp

Matt Smith missade ett bra nickläge i 59:e minuten, men tre minuter senare kom ledningsmålet.Eze vände bort en motståndare och passade Smith. Hans misslyckade mottagning kom tillbaka till Eze som kunde placera in bollen bakom Lee Camp. Hemmalaget missade sedan några bra chanser att definitivt stänga matchen, men det räckte i slutändan ändå till en välbehövlig vinst

Ian Holloway var nöjd med segern, men medgav att det inte var fråga om något skönspel. ”Vi fick problem när dom inte ställde upp med den förväntade 3-4-3 formationen. Vi fick slita för segern. Det var inte vackert, men vi tog det och jag är så glad att ynglingen visar varför han har fått förtroende”.

Han uppmanade också supportrarna att fortsätta att stötta lagets unga spelare: ”Vad som behövs är att fansen fortsätter att stötta oss, för i vissa matcher kommer inte den där stjärnglansen att synas pga deras låga ålder. Fansen skapar en atmosfär som får våra killar att höja sig. Tack för det. Tack för er kunskap och förståelse. Jag tror ni kommer att ha nytta av det i framtiden”

QPR ligger kvar på 16:e plats i tabellen, nu 13 poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Nästa match spelas på tisdag, kl 20:45 (svensk tid), borta mot Aston Villa