Lagbanner
Farväl Charlie, Washington ny nummer 9

Farväl Charlie, Washington ny nummer 9

Charlie Austin, Queens Park Rangers vassaste avslutare sedan 1960-talet, lämnade klubben under helgen. På tisdagen gjorde QPR klart med arvtagare till tröja nummer 9 – 23-årige anfallaren Conor Washington från League One-klubben Peterborough. Kontraktet är på tre och ett halvt år och övergångssumman ryktas ligga på £3.5M.

Trots att Charlie Austin i media gått ut och sagt att han tänkte stanna säsongen ut i QPR så var det få supportrar som blev förvånade eller upprörda när nyheten om Austin övergång till Southampton spreds ut. QPRs mediokra inledning under Jimmy Floyd Hasslebainks vingar har cementerat känslan av säsongen bara ska spelas av och laget är dömt att hamna i en mid-table obscurity. Att QPR väljer att ta £4M nu istället för att låta Austin gå gratis i sommar var förmodligen ett lätt beslut att ta, även om man med facit på hand nog är lite sugna på de £12-14M som erbjöds i somras.

Charlie Austin kom till klubben augusti 2013 i en av många klockrena värvningar Harry Redknapp den sommaren. Även om spelet inte alltid flöt på bra och Charlie Austin ofta fick starta ensam på topp så såg han till att QPR fick en playoff-plats som senare gav en återtåg till Premier League. I en fullständigt urusel säsong för QPR i Premier League så lyckades han på något mirakulöst sätt kommer fyra i Premier Leagues skytteliga med 18 fullträffar.

Säsongen 2015/16 har stackars Charlie precis som tidigare tvingats koka soppa på en spik ensam på topp utan så värst mycket till understöd eller bra bollar att jobb med. Han har på sistone varit mycket skadad och har sedan slutet av september bara startat 3 matcher. Hans sista match för Rangers var hemmamatchen i december när han med två härliga mål i andra halvlek räddade en pinne mot Brighton. Totalt blev det 48 mål på 89 matcher i tvärrandigt, bästa målsnittet i modern tid i klubben.

Även om klubbens supportrar skrikigt sig hesa efter en duglig anfallare ända sedan Les Ferdinands dagar är det nog ingen som inte unnar denna fantastiska spelare att få lägga sina bästa år i karriären i en sund klubb som Southampton istället för att slänga bort mer tid hos QPR. Den gamle muraren är helt enkelt en great lad och får nu åter ta sikte mot den landslagsplats han fick i våras.

QPR agerade snabbt med att ta in en ersättare till tröja nummer 9. 23-årige Conor Washington har visserligen bara två års erfarenhet från League One-spel med Peterborough, men är just nu inne i en duktig målform med 12 fullträffar de senaste 13 matcherna. Dessförinnan blev det ett år med Newports A-trupp.

Välkommen Washington och TACK för alla minnen Charlie & lycka till!
 

Henrik Swende2016-01-20 01:16:34
Author

Fler artiklar om QPR