Lagbanner
Oakwell, 2022-02-12 16:00

Barnsley - QPR

Inför Barnsley - QPR
Så gör vi ett framåt denna gång Uncle Albert!

Inför Barnsley - QPR

Toppen mot botten. 15 vinster mot 2. 52 poäng mot 14. 46 mål mot 18. Ska bara kunna sluta på ett sätt?

Det blev en tuff match senast hemma mot Middlesbrough. Gästerna var överraskande tajta och satte upp ett bra tempo och bjöd på flinkt passningsspel. Rangers hade stora problem i denna matchen men lyckades ändå få till 2-2 vilket är starkt jobbat. Med massa flax kunde det t.o.m. blivit 3 poäng då bollen studsade lyckosamt för Boro vid deras första och sedan bjöd vi på ett rent självmål. Men det hade varit att gapa efter mycket, sett till spelet ska vi vara nöjda med en poäng.

Kommande match så är det dags för Queens Park Rangers att få spela på den klassiska kick off-tiden kl.15.00 på den klassiska fotbollsdagen lördag. Dock ingen hemmamatch utan truppen kommer att göra några restimmar för att ta sig till South Yorkshire i norra England. Där väntar Barnsley FC på deras hemmaarena Oakwell.

Formen hos vårt QPR ska vi inte klaga på. Ett litet debacle mot Peterborough i FA-cupen gångna helgen annars har laget inte förlorat sedan förra året (27/12) och har fem segrar på de sju senaste i ligan.

Barnsley å andra sidan har haft det tungt hela säsongen. Senaste vinsten kom efter stora problem i FA-cupen hemma mot Barrow AFC som är botten 6 i League Two. Det var den 8 januari och matchen slutade 5-4 efter förlängning.

I ligan får man gå så långt tillbaka som 3 nov 2021 innan man hittar en trepoängare. Då slog man Derby med uddamålet. En vinst till i Championship kan bokföras, nämligen augusti förra året då Coventry besegrades hemma med 1-0.
Dessa två vinster är de enda i ligan. Åtta oavgjorda har man lyckats skrapa ihop och övriga är alltså förluster. Det blir hela 19 sådana.
De sju senaste matcherna har alla slutat med förlust. Och de senaste 14 har bara gett 3 poäng.

Tungt för The Tykes alltså och man parkerar sist i tabellen med 8 poäng upp till strecket.
MEN vi som följer QPR vet bättre än att ta ut något i förskott. I själva verket är detta precis en sådan match vi brukar förlora. Om man möter ett lag med den usla formen som Barnsley där alla väntar sig den åttonde raka förlusten brukar Super Hoops vara bussiga att bjuda på ett trendbrott. Bara för hemmalaget att låta en fjunig junior debutera så gör han säkert en balja. Eller någon gammal legend som inte gjort mål sedan de stängde kolgruvorna i staden.
Skämt åsido så är det klart att denna matchen blir en annan historia än mot Boro senast. Kommer QPR upp i nivå så ska vi vinna komfortabelt och fortsätta bita oss kvar i den absoluta toppen.

För att inte sväva iväg alltför mycket så måste vi dock påminna oss om att vi ofta har lite svårt för Barnsley. Det blev 2-2 i höstas och innan dess har vi faktiskt fyra raka förluster. Och enligt många Tykes-anhängare är laget bättre än vad tabellen visar. Det är ett faktum att laget radat upp knappa förluster. Hela 13 av 19 förluster har slutat med uddamålet.

Vad gäller spelartruppen så ser det bra ut i QPR. Med tillskotten Dion Sanderson (lån från Wolves) och Jeff Hendrick (lån från Newcastle) så står vi bra rustade inför våren. Mark Warburton startade senast med dessa två på bänken men de har bägge fått känna på hetluften. Och har sett bra ut. Med Dion och Jeff på bänken senast tillsammans med Odubajo, Austin, Gray och Amos så var man inte alltför skraj för byten.

Stefan Johansen gick ut senast och om jag fattat rätt var han risig i kistan. Om han är ok på lördag så spelar han säkert och det blir nog inte så många ändringar i laget.

Vad jag helst skulle vilja se är väl i så fall två anfallare som mot Coventry. Det måste vi våga nu när det är kögänget på andra sidan.
Men Warby is the boss, jag litar fullt ut på att han vet hur Barnsley ska tas på lördag.

Avspark kl.16 svensk tid, huvuddomare är Michael Salisbury och matchen går att se på QPR +.

COYRS!
 

Matz Petersoninfo@swehoops.se2022-02-10 20:25:05
Author

Fler artiklar om QPR