2016-08-17 20:45

Barnsley - QPR

Inför Barnsley v QPR
Steven Caulker har hämtat sig från sin tunga säsong 2015/16 i Southampton och Liverpool. Tillsammans med Hall i mittförsvaret håller han motståndarna mållösa och gjorde segermålet mot Cardiff i helgen.

Få lag är så trögstartade som QPR, men säsongen 2016/17 kunde inte början bättre. Inte sedan 1947/48 har Queens Park Rangers gått segrande ur de tre första tävlingsmatcherna. Näst på tur väntar en lurig borta match mot nykomlingen Barnsley där en seger ger en tidig ensam serieledning the Championship.

Spelmässigt har QPRs insats inte riktigt matchat resultatutdelningen. Den fina premiären mot ett svagt Leeds följdes upp av två jämna matcher mot Swindon i ligacupen och Cardiff borta. Söndagsmatchen mot Cardiff var en händelsefattig historia som där Queens Park Rangers till sist lyckades skapa lite chanser och fick in två mål i andra halvlek.

Jimmy Floyd Hasselbainks lagbygge ser än så länge lovande ut och framför allt har han fått ordning på försvaret, ett försvar som kan precis som i Wales vinna matcher. Efter 180 minuter i ligan har man fortfarande inte släppt in ett mål.

Med det täta matchandet kan man förvänta sig ett par förändringar i startelvan, dock inte i försvaret. Målvakten Alex Smithes har fortsatt lika övertygande som han var förra säsongen och mittbacksparet Grant Hall och Steven Caulker plockar det mesta som kommer i deras väg, Caulker knoppade dessutom snyggt in 1-0 mot sin gamla klubb Cardiff senast. Förre Brentford kaptenen Jake Bidwell har inlett bra på sin vänsterkant och Nedum Onouha som flyttat ut till höger har inte heller gjort bort sig även om det på sikt kanske inte är en optimal lösning.

Mot Cardiff tvingades Ben Gladwin kliva av efter 25 minuter och ersattes av nyförvärvet Yeni N’Gbakoto. Yeni kommer förmodligen bli en startspelare när han väl fått några veckors träning i kroppen, men troligen inte än. Nasser El Khayati kan få en startplats på kanten och bilda femmannamittfält med Karl Henry, Massimo Luongo, Jordan Cousins och Tjaronn Chery. Chery leder nu interna skytteligan efter har gjort straffmål både mot Leeds och Cardiff.

På topp har tyske strikern Sebastian Polter fått starta ligamatcherna, men nu får han nog börja på bänken till förmån för Conor Washington.