Lagbanner
St Andrew's, 2022-01-02 15:00

Birmingham - QPR

Inför Birmingham-QPR
QPR inleder 2022 med bortamatch mot Birmingham

Inför Birmingham-QPR

QPR inleder 2022 med bortamatch på St. Andrews

Dagarna kring årskiftet innebär normalt ett tätt spelschema för engelska klubbar, men tyvärr är läget i världen fortfarande inte normalt och detta påverkar som bekant även fotbollen.

QPR har haft ett hyfsat vanligt upplägg, även om den klassiska matchen på Annandagen flyttades till måndag för att TV-sändas. Därefter följde torsdagens bortamatch mot Bristol City, även den flyttad som en reaktion på den första flytten.

Birmingham däremot har inte spelat match sedan den 18 december då man tvingades ställa in både Annandagens match borta mot Fulham och onsdagens hemmamatch mot Peterborough på grund av Covid i truppen. De drabbade spelarna och de som sattes i hemkarantän av säkerhetsskäl är nu tillbaka i träning och managern Lee Bowyer ser fram emot att få spela match igen. Han säger till Birminghams officiella hemsida att han väntar sig en tuff match mot ett QPR som med all rätt tillhör lagen som krigar kring kvalstecket.

Boywer tog över Birmingham i mitten av mars 2021 och kunde rädda klubben från nerflyttning då laget vann fem av sina tio avslutande matcher och slutade på 18 plats i tabellen. Under hösten har laget mestadels hållit till strax under mitten och just nu ligger man på 17 plats med åtta poäng ner till nedflyttningsstrecket. Formkurvan är dock inte den bästa och efter tre raka vinster i månadsskiftet oktober-november har det bara blivit fem poäng på de sju senaste matcherna.

QPR knep tre poäng mot Bristol City senast, utan att spela bra. I första halvlek på Ashton Gate såg det stundtals riktigt illa ut och Seny Dieng räddade laget kvar i matchen vid ett par tillfällen. Straffen man fick strax före paus lyfte moralen i laget och då motståndarna blev reducerade till tio man med dryga halvtimmen kvar att spela fick man en ännu större chans att vända matchen.

Andre Dozzell är tillgänglig för spel igen efter att ha varit avstängd senast och eventuellt kan också Ilias Chair finnas med i matchtruppen en sista gång innan han, Seny Dieng och Osman Kakay försvinner i väg för spel i Afrikanska Mästerskapen.

Dozzells och Chairs frånvaro senast ledde till att Mark Warburton lämnade två platser tomma på bänken. Detta borde innebära att U23-truppen hålls separarad för annars borde väl i rimlighetens namn en lovande spelare som Stephen Duke-McKenna, som funnits med på bänken tidigare under säsongen, återfunnits bland avbytarna?

Moses Odubajo, Jordy de Vijs och Sam McCallum är fortfarande skadade och är inte aktuella för spel ännu. Även Andre Gray saknades senast, men kan komma att finnas med i truppen.

Som bekant så finns det inga lätta matcher i Championship och det går inte att bara åka till ett lag på undre halvan och hämta hem poängen. Warburton säger till QPRs officiella hemsida att väldigt mycket sitter i den mentala biten. Kan laget förbättra sig ute på planen och ta med sig det positiva från den förra matchen så finns det också en chans att man inleder 2022 med tre poäng.

Söndagens match spelas klockan 15.00 och visas på QPR+.

Simon Ståål2022-01-01 21:22:25

Fler artiklar om QPR